Potrivit unor amendamente legislative, de luna viitoare locuințele vor putea fi vândute doar dacă sunt racordate la utilitățile de gaze, electricitate, apă și canalizare.

În comuna clujeană Baciu s-au construit zeci de blocuri în ultimii ani, majoritatea dintre apartamente fiind vândute fără ca imobilele să fie racordate la utilități.

Constructorii susțin că s-a ajuns la această situație din cauza unui cerc vicios. Branșamentele întârzie din cauza birocrației și a firmelor de utilități.

Din februarie, dezvoltatorii imobiliari nu vor putea face recepția finală și nu vor da în folosință locuințele dacă nu sunt racordate complet la utilități.

Reprezentanții dezvoltatorilor imobiliari sunt de acord cu modificarea legii. Avertizează însă că termenele de livrare a locuințelor vor crește în lipsa unor proceduri simplificate.

Inițiatorii modificărilor legislative susțin că măsura era necesară și pentru a proteja viața oamenilor. În unele situații, racordurile provizorii erau făcute necorespunzător.

Citeste si Criza imobiliară îi scapă pe doi imobiliari de pușcărie, dar nu și de achitarea unui prejudiciu de aproape 2 milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here