Judecătorul Cristi Danileț trage un semnal de alarmă – traficul de droguri a luat amploare, mai ales în pandemie, însă tot mai mulți copii intră în această „afacere”. De asemenea, foarte mulți reușesc să vândă sau să achiziționeze substanțe interzise pe darkweb.

“Cel mai mic consumator de droguri are 10 ani în România și este din Cluj. Cel mai mic distribuitor de droguri din Cluj are 12 ani. Astăzi, tinerii își cumpără droguri prin intermediul darkweb-ului. După ce în pandemie s-a mai restrâns circulația noastră, internetul a fost utilizat la maxim. Trebuie să știți că, deși circulă legenda că nu putem fi identificați pe darkweb, oamenii legii sunt la fel de isteți. Eu sper că mai isteți decât infractorii. Totuși, acolo îi prindem doar o parte din cei implicați.

Chiar astăzi am avut în sală, un tânăr de 17 ani prins cu un pliculeț de 3 grame cu cannabis. Pentru că este elev și a recunoscut din prima fapt, iar pentru că nu avea niciun antecedent penal, procurorul a fost de acord să îi dea doar o sancțiune cu muncă în folosul comunității timp de 60 de zile și să îl țină într-o evidență specială. Eu am fost de acord cu această sancțiune, dar vă asigur că pentru cei care vând droguri copiilor nu avem niciun fel de milă.”

De asemenea, acesta a demontat miturile conform cărora cannabis-ul ar avea efecte terapeutice: „Circulă legenda că, cannabis-ul ar avea nu știu ce proprietăți terapeutice. Vă rog să mă credeți că tinerii care vin la Untold nu sunt bolnavi. Ei nu de asta consumă droguri. Drogurile precum cannabis provoacă dependență. Avem la spitalul de psihiatrie din Cluj internați tineri dependenți de cannabis. Grijă mare, nu vă jucați cu sănătatea voastră psihică, dar nici cu liberatatea”, a încheiat magistratul.


Citește și: MORT condamnat la închisoare cu executare

7 COMENTARII

  1. Lăsând la o parte vârsta consumatorilor și asa mai departe. Dacă o planeta de medici spune ca, canabisul are proprietăți terapeutice, iar folosirea lui in scop recreațional nu cauzează dependentă, de ce dorește domnul magistrat sa creeze oamenilor o falsa impresie. Hai mai bine sa ne ocupam de violatori. Oamenii cer droguri, un viol nu cere nimeni.

  2. Voi sunteți prosti tare acei tineri internați sunt pe legale, etnobotanice nu cannabis oamenii de 2 lei ce sunteți.oamenii legi și împreună cu alții indivizi care scriu legile nu accepta sa nu penalizeze inorice fel, pe oricine, pentru orice. Acei banii merg în buzunarul lor. Nu în a nostru nu susțin consumul nici traficul și bineînțeles nici legile date în favoarea adevăraților infractori la costum.

  3. Domnule judecator, mai citiț si dumneavoastra unu din zeciile de mii de studii care DEMONSTREAZA proprietatiile terapeutice ale canabisului si faptul ca acesta NU provoaca dependenta, inainte sa faceti declaratii false in media. Din cauza oameniilor ca dumneavoastra sute de mi de romani care nu isi permit sa plece in strainatate unde culmea canabisul ARE propietati terapeutice NU au acces la un tratament viabil pt afectiuni greu curabile cu chimicalele farma. Sper ca dormiti linistit noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here