Procurorul Nicolae Solomon a fost ales, joi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul dispoziţiilor art.24 alin.(1) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 07.01.2022, pentru un mandat de un an, pe domnul procuror Nicolae-Andrei Solomon, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (majoritate: 14 voturi DA, 5 voturi NU)”, se arată în minuta deciziei.

Tot joi, judecătorul Bogdan Mateescu, actualul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost votat interimar în această funcţie, dar pentru situaţia în care Secţia pentru judecători nu reuşeşte până în data de 6 ianuarie, atunci când expiră mandatul lui Mateescu, să se întrunească şi să vină cu o propunere pentru şefia CSM.

Secţia pentru judecători a CSM a respins, joi, candidaturile Gabrielei Baltag şi Andreei Chiş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului.


sursa: agerpres.ro

Citește și: Șoșoacă amenință jandarmii: „O să iasă urât, atât vă zic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here