Weekendul trecut, pentru prima dată în cursul acestui an, târgurile au putut fi deschise grație ordonanței de urgență date în 24 iunie, ocazie cu care Târgul Oser a avut loc sâmbătă. Cu toate acestea, Expo Transilvania nu a avut voie să țină Târgul Amintirilor programat pentru ziua următoare, de dumincă, astfel că banii luați pe spațiile închiriate au trebuit returnați. Motivul a fost că Poliția Locală a refuzat să emită avizul necesar.

Potrivit ordonanței 678/2021, ”În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, activitatea pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante, a târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, se desfăşoară în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului muncii şi protecţiei sociale.”

Urmare a interzicerii, în mod abuziv și independent de voința noastră, de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin Direcția de Poliție Locală, Târgul Duminical Expo Transilvania nu se poate deschide în data de 4 iulie”, scrie pe afiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here