Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, confirmă cererea companiei farmaceutice Astra-Zeneca.

Agenția Europeană a Medicamentului, a primit în cursul zilei de azi o cerere din partea Astra-Zeneca cu privire la aprobarea vaccinului dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford. O decizie pentru acest subiect va putea fi luată în cadrul ședinței din data de 29 ianuarie cu ocazia reunirii Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman.

Conform notificărilor, vaccinul dezvoltat de parteneriatul englezo-suedez, are premise bune. Nu trebuie depozitat la temperaturi atât de scăzute precum celelalte vaccine și este mai ieftin. Din punctul de vedere al eficienței, directorul general, Pascal Soriot, a declarat „credem că am găsit formula câștigătoare…100% protecție împotriva formelor severe de Covid-19”.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford a fost deja aprobat în mai multe ţări, precum Marea Britanie, Argentina, El Salvador şi India. Brazilia se va pronunţa în ceea ce priveşte aprobarea acestui vaccin în această săptămână, potrivit agerpres.

Reamintim faptul că în România va sosi mâine prima tranșă de 14 000 de doze din partea companiei farmaceutice Moderna Inc.

Asemănările și deosebirile dintre vaccinurile împotriva COVID-19 produse de BioNTech/Pfizer și Moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here