Imediat după ce serviciile secrete au ales câștigătorul alegerilor prezidențiale, drept mulțumire, Guvernul Orban le majorează bugetele cu 25 de milioane de lei. ”Necesare pentru a acoperi pur și simplu cheltuielile de personal”, așa cum spune Klaus Werner Iohannis sau pur și simplu din mărinimie, cert este că Guvernul Orban umflă din nou pușculița serviciilor secrete.
SRI, SIE și SPP primesc mai mulți bani
Bugetele serviciilor secrete au fost majorate, conform proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor, cu peste 25 de milioane de lei, cu excepția Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).
Bugetul SRI are cea mai mare creștere, de 20,734 milioane lei, după ce la rectificarea din august instituția a mai primit o majorare de peste 396 de milioane de lei de la fostul Guvern.
SIE primește un plus de 3,9 milioane lei, iar SPP are un buget majorat cu peste 900.000 de lei. La STS nu sunt modificări.
„Sunt rectificări nu semnificative, dar ele sunt necesare pentru a acoperi pur și simplu necesarul pentru cheltuieli de personal, altfel nu pot continua funcționarea până la sfârșitul anului”, a declarat Klaus Iohannis, chestionat de jurnaliști pe această temă.
Numărul de salariaţi ai SRI, secret bine păstrat
Așa cum am menționat și în alte articole, bugetul SRI, principalul serviciu secret s-a dublat în ultimii ani, depășind procentul din PIB al unor țări cu tradiție în domeniu. Chiar dacă numărul de angajați este secret, cifrele neoficiale indică un raport agenți-locuitori mult mai ridicat comparativ cu alte țări NATO. Cu toate că numărul de salariaţi ai SRI este unul dintre cele mai bine păzite secrete de către autorităţi, un proiect european dezvăluie pentru prima dată faptul că 250 de angajați ai SRI lucrează în departamentul de resurse umane.
Concret, luna trecută, Serviciul Român de Informaţii a semnat un contract de finanţare cu o valoare de 25 mil. lei prin care 1.000 de angajaţi ai instituţiei vor beneficia de programe de instruire în domeniul resurselor umane, conform unui anunţ al instituţiei.
„Grupul ţintă al acestui program de training este format exclusiv din angajaţii Serviciului Român de Informaţii. Vor fi incluşi 250 de specialişti care activează în domeniul resurselor umane şi 750 de manageri şi angajaţi cu potenţial managerial. În principiu, cei care vor beneficia de programele de training au studii superioare, dar acesta nu reprezintă un criteriu exclusivist. SRI a mai primit finanţare europeană pentru programe de training, dar au fost pe partea tehnică“, a declarat Delia–Magdalena Rebaciuc, responsabil cu comunicarea şi monitorizarea proiectului dezvoltat de SRI.
Având în vedere că 250 de angajați ai SRI lucrează în departamentul de resurse umane, ar însemna că SRI are peste 12.000 de angajați, dacă instituția ar avea un angajat din HR la fiecare 50 de angajați.
Investiţia în resurse umane este una dintre cele mai importante „linii“ din bugetul anual al SRI, având în vedere că, în 2019, bugetul total al SRI a fost de circa 2,4 miliarde de lei, din care jumătate din cheltuieli (1,2 mld. lei ) au fost alocate cheltuielilor de personal.
Farsa alegerilor libere
Serviciile secrete au un rol foarte mare și în guvernarea României, lucru afirmat inclusiv de diverși politicieni sau jurnaliști. Din păcate, principala problemă a democrației românești este amestecul serviciilor secrete în politică. Implicarea acestor servicii inclusiv în alegerile prezidențiale, pentru mulți este o certitudine. Generalii au avut alegerile prezidențiale în mână, iar Iohannis a fost înscăunat.
Iată câteva fraze scrise de jurnalistul Marius Albin Marinescu în justitiarul.ro.
”Este o mare minciună cifra de aproape 19 milioane de români cu drept de vot, vehiculată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în data alegerilor europarlamentare, 26 mai 2019 : „Numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral. Numărul total de alegători înscriși în Registrul Electoral este de 18.987.675 de persoane, din care 18.835 au drepturile de vot radiate la data 26.05.2019, ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, referitor la radierea din Registrul electoral a alegătorilor cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puși sub interdicție.”
Tot Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a revenit cu noi date privind numărul de alegători din ziua primului tur de alegeri, 10 noiembrie 2019: „Numărul total de alegători valabil la alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019. Autoritatea Electorală Permanentă informează că în perioada electorală Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate în cadrul primăriilor.
Astfel, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019 este următoarea: Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este 18.217.156 de cetățeni; Numărul total al alegătorilor care au dreptul de vot interzis este de 19.215 cetățeni;”
Diferența între numărul alegătorilor din mai și cei din noiembrie este de 770.519! Să nu-mi spuneți că au decedat sau au renunțat la cetățenie atâția cetățeni români în doar câteva luni fiindcă este incredibil, mai ales că la ăștia de la AEP electoratul creștea lunar cu numere amețitoare care sfidau până și bunul simț, contrar logicii și a scăderii demografice a româniloraccentuate din ultimii 30 de ani! Probabil că le-a fost atrasă atenția de complicii lor din serviciile secrete (STS și SRI) că e prea gogonată raportarea cu aproape 19 milioane de alegători români (18.987.675) și să mai taie din ei!!!
Populația scade demografic an de an, doar electoratul crește, tot an de an!!! Noi mai suntem doar 18 milioane de toți, cu tot cu diaspora, dintre care trei milioane au sub 18 ani și nu votează, deci, electoratul real este de 15 milioane de alegători. Diferența de patru milioane de alegători de la cifra falsă de aproape 19 milioane de alegători, avansată de Autoritatea Electorală Permanentă și cea a electoratului real de 15 milioane sunt „voturi fantomă” cu care jonglează STS-ul pe traseul informatic de la BEJ la BEC și stabilesc câștigătorii de la prezidențiale, conform dorințelor stăpânilor coloniei”.