Cornel Curticiu este un om liniştit şi cumsecade din Aghireş-Fabrici, şofer de profesie, care duminică 8 ianuarie a avut ghinionul să-i atragă agenţia unui vecin, un adolescent, să se calmeze, văzând că respectivul îi înjură birjăreşte soţia, după ce cu câteva zile în urmă lovise un vârstnic din bloc. Paşnica abordare a băiatului în vârstă de 14 ani a stârnit însă furia tatălui acestuia care – după ce l-a întrebat ce are cu fiul său l-a atacat pe bărbat şi l-a călcat pur şi simplu în picioare. Acum poliţia şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin îl cercetează pe agresor pentru fapta sa.

 

Curticiu este însoţit la I.M.L. Cluj de soţia lui care-l cuprinde, protector, de după umeri. Bărbatul povesteşte, indignat, că a fost victima unui act de violenţă venit din partea unui bărbat, vecin de bloc, care „face legea” în zonă: „Am de vreun an de zile neînţelegeri cu o familie de romi, Harko – în special din cauza băiatului lor, un copil de o violenţă ieşită din comun, ca de altfel şi tatăl acestuia, renumit şi temut în zonă pentru năravurile lui. După ce zilele trecute l-am oprit pe copil, cu dificultate, să se oprească din bătaia unui vecin în vârstă, duminică acesta s-a apucat s-o înjure, birjăreşte, pe soţia mea, iar din”băgat” şi „scos” nu se mai oprea. Era furios pe ea pentru că nevastă-mea îl rugase săptămâna trecută să nu mai fumeze în scară şi l-a îndemnat să iasă în faţa blocului pentru treaba asta. Eu, încercând să-l potolesc i-am spus frumos, fără măcar să-l ating, să se liniştească şi să-şi vadă de treabă. La care a apărut turbat de furie tatăl lui care, după ce s-a răstit la mine că-i agresez copilul m-a rupt în bătaie, cu pumnii şi picioarele. Iar la bătaie s-au adăugat şi cei trei fraţi ai lui, care locuiesc în acelaşi bloc cu noi – şi mi-au cărat şi ei o mulţime de picioare în trup şi în zona capului. Apoi am luat o maşină şi m-am prezentat la U.P.U. Cluj-Napoca, unde medicii mi-au acordat primul ajutor. Am refuzat ambulanţa, pentru că aveam un prieten posesor de autoturism care a rămas cu mine pe tot parcursul şederii mele la Urgenţă – şi tot el m-a adus înapoi acasă ”. Intervine în discuţie şi soţia victimei: „Am anunţat degrabă poliţia şi curând a venit la faţa locului un echipaj de la Huedin care a luat notă despre eveniment şi ne-a sfătuit să ne adresăm I.M.L. Cluj pentru obţinerea unui certificat medico-legal. Asta, pentru că de atunci Harko şi familia lui ne ameninţă pur şi simplu, cu moartea – în cazul în care îi reclamăm la poliţie. Ori, un asemenea lucru este total neacceptabil. Suntem hotărâţi să mergem până la capăt, cu orice preţ, fiindcă nu se poate ca nişte oameni normali, muncitori aşa cum suntem noi să nu mai poată trăi pe această lume din cauza unei familii de romi care vrea să-i oblige pe toţi din jur să li se supună”.  Bărbatul este poftit curând în cabinetul de consultaţii al I.M.L., de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat o săptămână de îngrijiri medicale.

„În aceeaşi zi, 8 ianuarie, la Postul de Poliţie din Aghireşu a fost înregistrată o plângere penală împotriva unui cetăţean pentru loviri şi alte violenţe. La această oră cazul este cercetat de poliţişti, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Huedin”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, comisarul-şef Daniel Graur, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

3 COMENTARII

  1. S-a dat nas mult nas țiganilor. Și asta e o mare realizare politică în România, in special PSD-ista, care le suflă in dos pentru voturi. Țiganii fac palate in marile orașe din România fără arhitect, fără aprobări, din ajutoare sociale, din cerșit, din proxenetism și bineînțeles din ciordit. Pe români sare ANAF-ul și pentru o ceapă… Procurorii și judecătorii îi fac scăpați că le e frica de CEDO. Unii procurori, polițiști, sau judecători chefuiesc cu țiganii in cluburi de manele…

  2. Da, din nenorocire tziganii fac legea. Si nu numai in Aghiresu, ca in tot judetul Cluj. Acu’ intreb si eu, ca omul trecut prin viata, UNDE MAMA DREQ O FI POLITIA? SAU, POATE NU MAI AVEM!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here