Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost arestat după ce a încercat să intre ilegal în reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care la momentul incidentului dormea, potrivit mediafax.ro

Bărbatul a reuşit să se caţere pe zidurile palatului, după care s-a îndreptat spre intrarea clădirii, însă a fost prins de ofiţeri din echipa de pază a reginei.

Incidentul a avut loc miercuri noapte, în jurul orei locale 02.00, iar regina Elizabeth a II-a se afla în palat.

Poliţia britanică a confirmat faptul că tânărul a fost arestat sub suspiciunea de încălcare a proprietăţii private.

Autorităţile spun că nu este vorba despre un incident terorist, iar tânărul, care nu era înarmat la momentul arestării, nu a fost încă eliberat.

Totuşi, incidentul a stârnit îngrijorare în ceea ce priveşte paza palatului.

În urmă cu 37 de ani, mai precis pe 9 iulie 1982, un bărbat pe nume Michael Fagan a intrat ilegal în palat şi a reuşit să ajungă până în dormitorul reginei. Elizabeth a II-a şi-a păstrat sângele rece şi l-a ţinut de vorbă pe bărbat, care a stat la un capăt al patului acesteia, până ce un majordom şi un poliţist i-au venit în ajutor.

Totodată, în ultimii ani, poliţia londoneză s-a confruntat de mai multe ori cu astfel de incidente, care au fost urmate de arestări. În 2013, un bărbat a fost arestat pentru furt, încălcarea proprietăţii private şi distrugere, după ce a reuşit să treacă de zidurile palatului şi să ajungă într-unul dintre saloanele oficiale. Iar, anul trecut, un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost arestat, fiind suspectat că deţine o armă de foc. Poliţia l-a eliberat însă după ce a constatat că acesta nu şi-a dat seama că uitase un aparat cu electroşocuri pe inelul cu chei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here