Sursa foto: Facebook

Deputatul USR, Radu Molnar, a declarat că Executivul condus de Nicolae Ciucă a găsit o nouă scuză pentru lipsa de transparență și graba cu care tratează reforma educației, una dintre cele mai importante modificări legislative din ultimii ani.

Conform guvernanților, România e obligată să creeze o nouă lege a educației pentru a îndeplini jaloane ale programului așa că Ligia Deca trece pe repede înainte prin amendamente și lucrează într-un cerc foarte restrâns, fără aport extern.

„Însă asta este o pista falsă. USR atrage de multă vreme atenția asupra faptului că PNRR nu impune României să adopte legi în domeniul Educației. Se cer măsuri legislative care să ajute la implementarea reformelor și a investițiilor, adică pot fi modificări ale legilor actuale. (…) Cu tot respectul, vreau să-i amintesc ministrului educației că Planul Național de Redresare și Reziliență, unde România are prevăzută suma de 3,6 miliarde de euro doar pentru educație, nu cere noi legi ale educației.”

Rămâne de văzut cât vor mai ține minciună în brațe peneliștii responsabili de educația României. Sau dacă primul profesor al țării va emite vreo părere pe subiectul pe care trebuia să fie cel mai de seamă reprezentant. Oricum, e evident pentru toată lumea că PNL și Iohannis încearcă din răsputeri să controleze Educația și să decidă singuri cu privire la viitorul ei. Fără elevi, fără profesori, fără părinți”, a conchis deputatul clujean.

Citește și: Un prădător sexual în devenire a sodomizat doi minori cu handicap în sediul Protecția Copilului Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here