Dan Bogdan, un tânăr care locuiește pe strada Crişan  nr. 36, din Cluj-Napoca, poate fi considerat eroul unui film tragicomic. Băut bine, acesta s-a întors acasă în miez de noapte, însă când a intrat în curte s-a trezit atacat de dulăul unui chiriaş. Pe bună dreptate, cel atacat l-a înjurat pe acesta pentru că şi-a lăsat liber câinele, însă replica proprietarului patrupedului a venit prompt: i-a rupt lui Bogdan pometele dintr-un pumn, după care a chemat poliţia. Iar pentru că omul era în continuare „refractar” a fost imobilizat de către autorităţi, dus, în cătuşe, la secţie şi amendat de două ori cu suma de 1.000 lei!

 

Tânărul în vârstă de 28 de ani, având faţa bine „şifonată” de lovituri, păşeşte în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj, însoţit de tatăl lui. Mărturiseşte, deschis, că în noaptea de 23 spre 24 martie s-a întors acasă – pe strada Crişan nr. 36 – de la o onomastică: „Eram băut, recunosc, şi imediat după ce am intrat în curte am fost atacat, ca din senin, de câinele unui chiriaş. Nici numele nu i-l ştiu, că s-a mutat acolo de vreo lună. Desigur, l-am înjurat pentru câine – care, să fiu sincer, nu apucase încă să mă muşte – la care el a sărit pe mine şi mi-a ars nişte pumni în faţă de-am văzut stele verzi. Când mi-am revenit din şoc, am luat şi eu un lemn pe care l-am aruncat după el, dar nu l-am nimerit! Între timp a venit şi poliţia, chemată de mine – dar pentru că nu reuşisem să mă calmez, clacasem psihic – poliţiştii m-au încătuşat şi m-au dus la secţie unde m-au amendat cu suma de 1.000 de lei. M-am întors acasă, pe la 1.30 şi pentru că i-am mai spus câteva „de noroc” chiriaşul respectiv a chemat din nou poliţia care m-a săltat din nou şi m-a dus la poliţie, aplicându-mi încă o amendă, tot de o mie, cred”. Şi, aflat în acea stare –  bătut, amendat şi încă beta turtă – Dan Bogdan s-a prezentat la U.P.U. unde a stat până la 5.00 dimineaţa să-i vină rândul, după care, plictisit de aşteptare s-a dus acasă şi s-a culcat. Abia duminică, atunci când durerile au ajuns insuportabile şi pometele i se umflase îngrozitor s-a întors la U.P.U., fiind repede transferat la Clinica de Chirurgie Maxilofacială. Îşi scoate fişa medicală şi continuă relatarea, cu ochii ațintiți pe hârtie: „Mi-au găsit un traumatism maxilo-facial, fractură perete anterior sinus maxilar stâng, cu extindere la nivelul arcadei dentare, superior stângi prin gaură infraorbitală cu emfizem subcutanat adiacent”. Dar ghinionul său persistă şi la I.M.L. Cluj. În „bătălie” îşi pierduse telefonul mobil şi cartea de identitate. Telefonul şi l-a găsit a doua zi, pe lumină, dar cartea de identitate nu, aşa că nu a fost primit de către medici, la consultaţie, decât după ce-şi va face o carte provizorie de identitate. Tună şi fulgeră tânărul, înainte să părăsească incinta I.M.L.Cluj: „Merg până-n pânzele albe împotriva acestui individ care m-a nenorocit şi nu-l las. Recunosc, am fost violent verbal – iar pentru asta am primit două amenzi de la poliţişti – dar să mă bată pentru că i-am atras atenţia să nu-şi lase câinele nesupravegheat, asta nu se poate tolera”!

„La nivelul Secţiei I Poliţie a fost depusă o plângere privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În cauză se efectuează investigaţii privind stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul şi luarea măsurilor legale”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Cum dracu te ataca un caine fara sa te atinga? Pumnul si l-o fi luat daca o atacat el pe caine. La cat de beat era, nu o intrat in locuinta”agresorului”?
    Caz de autoaparare, in alte culturi, nu cea romaneasca, unde betia e iertata,drogurile se spala cu motivare de la popa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here