Telenav Cluj, una dintre filialele grupului american Telenav, se va închide pentru că operațiunile derulate aici se vor muta în SUA și China.

Momentant, la Telenav Cluj sunt angajați 170 de persoane care vor trebui să își caute un alt loc de muncă.

„Telenav Inc. și-a notificat angajații, pe 10 mai 2023, cu privire la intenția de a-și închide unitatea din Cluj, România, până la sfârșitul anului 2024. Telenav a luat această decizie dificilă din cauza mediului macro-economic dificil. Tuturor celor 172 de angajați afectați li se oferă un pachet cuprinzător de asistență pentru a-i ajuta în tranziție. Telenav este extrem de recunoscător pentru contribuțiile valoroase din partea echipei clujene – în special în domeniile dezvoltării ADAS, redării hărților ATLAS, dezvoltării și asistenței clienților OpenTerra și OEM. Operațiunile efectuate la Cluj se vor muta în celelalte locații ale Telenav din SUA și China”, arată un anunț al companiei.

Telenav a fost prima companie care a lansat, la nivel global, servicii de navigație GPS pentru telefoane mobile, iar astăzi produsul său ajunge în peste 100 de țări, pe telefoane mobile și în vehicule. Grupul, cu sediul în Santa Clara și afaceri anuale de circa 230 milioane dolari, mai are birouri în Detroit, Tokyo, Incheon, Shanghai, Berlin, cu peste 580 de angajați.

3 COMENTARII

  1. O părere scrisă de cineva pe net: IT-ul este doar felul cît de cît mascat de a se băga bani în România, sau părți ale ei, prin salarii, ce prin tot felul de prosteli ajung unde s-a vrut.
    PS Dar dacă „salariile mari din IT”, ce nu sînt chiar mari, e doar o lozincă. Toată lumea-n Cluj: de aceea toate sînt scumpe, de dezvoltă orașul, că It-iștii cîștigă bine.

  2. Foarte bine…..poate așa scad prețurile și la imobile!! Plecați cu toții în China să-i prostiti și pe aia….!!!!Cine urmează?????

  3. Asta rezulta cand se angajeaza in IT toti prostii, se prind oamenii ca sunt luati de prosti si pleaca.

    Noi vrem sa fim scumpi, dar prosti, in loc sa ne focusam sa fim scumpi si foarte buni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here