Atrocitățile armatei lui Putin sunt tot mai înspăimântătoare și greu de închipuit de la o zi la alta. Cel mai recent caz spune povestea înfiorătoare a unei fetițe de 9 ani care a fost violată și ucisă cu brutalitate de 11 soldați ruși, în Irpin.

Povestea a fost făcută publică de Alina Dubovska, jurnalist la ziarul ucrainean Public, care a relatat într-o postare pe Facebook ce s-a întâmplat cu fetița de doar 9 ani. Informațiile i-au fost furnizate de către o rudă a copilei, care a asistat la întreaga scenă, conform ilmattino.it.

Potrivit relatării Alinei Dubovska, fetița a văzut cum soldații ruși i-au ucis ambii părinți. Apoi, ea a fost victima violențelor sexuale, comise de 11 militari. O examinare efectuată asupra cadavrului ar fi scos la iveală urme ale a 11 ADN-uri ce proveneau de la bărbați diferiți.

Micuța a fost apoi ucisă și pe piept i-au scris litera „Z”. Reporterul spune că nu știe dacă micuța și familia ei au fost înmormântați: „S-a întâmplat acum vreo două săptămâni. Abia acum am aflat. Nu am fost martor. Povestea se bazează doar pe cuvintele unei rude de-ale mele. Nu știu dacă familia a fost îngropată și unde”, scrie ea.

„Cel puțin 25 de femei și fete din Bucea au fost violate de soldații ruși”

Din păcate, povestea fetiței lui Irpin nu este un caz izolat, dar este una dintre numeroasele mărturii care ies la iveală în aceste zile. Comisarul pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean, Liudmila Denisova, susține că nu mai puțin de 25 de fete și femei, cu vârste între 14 și 24 de ani, au fost violate de ruși, în Bucea.

„Cu totul, sunt 25 de femei între 14 și 24 de ani care au fost violate de soldați ruși. Acest lucru s-a întâmplat vreme de o lună. Vom continua să documentăm aceste teribile crime și fiecare criminal va fi pedepsit”, a spus Liudmila Denisova.

Rusia a negat orice implicare în masacrul din localitatea ucraineană Bucha, acuzând ”naționaliștii ucraineni” de aceste crime și îndreptând un deget acuzator către Occident, declarând că totul este ”fake-news”.

„Cel mai grav masacru din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”

Autorităţile ucrainene au declarat că au descoperit peste 400 de cadavre pe străzile din Bucha, iar ministrul ucrainean de externe – Dmitro Kuleba -, a spus că acesta este ”cel mai grav masacru din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”.

Ministerul Apărării rus a afirmat, ulterior, că imaginile publicate de guvernul ucrainean nu ar corespunde realităţii.

”Prin reprezentantul nostru permanent (la ONU), vom organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia vor fi prezentate documente precise cu privire la adevărata natură a evenimentelor. (…) Se ridică o întrebare: la ce folosește această provocare deschisă și înșelătoare (…) Suntem înclinați să credem că este folosită pentru a găsi un pretext pentru a torpila negocierile în curs”, a Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse.

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului: ”Sunt îngrozită”
Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat că toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate și identificate, tocmai pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate.

Bachelet s-a declarat ”îngrozită” de imaginile care au arătat civili morți, zăcând pe străzile din Bucha, iar primele concluzii transmit adevărul dureros că este vorba despre ”posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional”.

„Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina. Rapoartele care apar din această zonă și din alte zone ridică întrebări serioase și îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional. Este esențial ca toate cadavrele să fie exhumate și identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morții să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a declarat Michelle Bachelet.

Citește și: Romeo Couti, după ce CNA a amendat TVR Cluj cu 10.000 de lei: Libertatea de exprimare a demisionat, fiara dictaturii umblă liberă prin cetate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here