soții Curea
soții Curea- g4media.ro

Florin Darie Curea, inspector în cadrul Poliției Române și antrenor de rugby la Clubul Sportiv Dinamo, a împrumutat alături de soția sa, Iulia Curea, 800.000 de lei partidului Pro România, termenul de restituire fiind 29 februarie 2020. Persoanele în cauză însă, nu pot justifica proveniența banilor.

Declarația de avere semnată de Curea în 2020, ar fi trebuit să consemneze tranzacțiile efectuate anul trecut, însă acestea nu sunt vizibile nicăieri și nu justifică în niciun fel cum a intrat familia Curea în posesia respectivei sume.

În plus, în 2018, soții Curea (foto deschidere) au împrumutat 30.000 de euro de la o bancă, cel mai probabil pentru a-și cumpăra o casă în Clinceni, potrivit g4media.ro.

Informația apare în Monitorul Oficial din 30 aprilie 2020, într-o situație a finanțărilor primite de formațiunea politică în 2019, an în care au avut loc alegerile europarlamentare și cele prezidențiale.

Florin Darie Curea este inspector în cadrul Poliției Române și antrenor de rugby la Clubul Sportiv Dinamo, calitate în care a semnat declarații de avere atât în 2019, cât și în 2020.

Soția sa, Iulia, a fost, până de curând, jucătoare a echipei de handbal CSM București și componentă a echipei naționale. Din această vară, ea a preluat postul de antrenor secund la echipa din Capitală.

Veniturile și bunurile menționate de bărbat nu acoperă sumele împrumutate, despre care, de altfel, contrar legii, nici nu se face referire în declarația de avere semnată de acesta în mai 2020.

În mai 2019, Florin Darie Curea a trecut în document doar venitul soției (48.000 de euro, ceea ce înseamnă circa 220.000 de lei), al său fiind blurat.

În mai 2020, el a menționat o casă cumpărată anul trecut în Clinceni și un împrumut pe 20 de ani, de 30.000 de euro, contractat în 2018 la o bancă. Venitul soției a rămas același, în timp ce al său nu a mai fost ascuns: 43.639 lei. Cei doi au o fetiță care a primit alocație. Toate cele trei sume adunate: circa 265.000 de lei.

”Nu vă interesează pe dumneavoastră. Nu am ce să vă spun. Uitați-vă la salariul soției mele pe ultimii 12 ani”, a fost răspunsul lui Darie care a închis discuția atunci când i-am spus că sumele invocate nu se regăsesc în declarațiile sale de avere la capitolul conturi sau depozite.

Citește mai multe AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here