Lipsa probelor este principala motivare a Tribunalului Gorj care, pe 24 iulie 2020, l-a achitat pe Darius Vâlcov pentru instigare la dare și instigare la luare de mită, potrivit deciziei instanței.

Vâlcov este fost primar PDL de Slatina, fost ministru PSD de Finanțe, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă și amic (potrivit propriilor declarații) cu fostul lider PSD Liviu Dragnea.

În 2018, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Olt, alături de Eduard Cincu, subinginer de cadastru la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, Mircea Dogaru, jurist la firma de cadastru Millenium Topographica SRL, şi Elena Marinela Calotă-Sălcianu, administrator al Millenium Topographica SRL.

Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov ar fi dispus înființarea a trei firme, Millenium Topographica SRL, Contis Company SRL şi Casa de avocatură Ciobanu şi Asociaţii, pe care le-ar fi controlat prin interpuși.

Apoi, Vâlcov ar fi decis să-l coopteze pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii firmei de cadastru Millenium Topographica astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Conform anchetatorilor, Darius Vâlcov ar fi exercitat „activităţi de determinare mediată”, în urma cărora Mircea Dogaru și Elena Marinela Calotă-Sălcianu de la Millenium Topographica ar fi dat mită lui Eduard Cincu câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012 – 2015.

Banii au fost remişi pentru ca funcţionarul de la OCPI Olt să avizeze documentaţia cadastrală întocmită de către angajaţii Millenium Topographica SRL.

Ce spune instanța. Tribunalul Gorj a dispus însă achitarea tuturor inculpaților. În ce-l privește pe Darius Vâlcos, judecătorii au reținut că nu sunt probe.

Citește integral motivarea Tribunalul Gorj

1 COMENTARIU

  1. Pai si de ce radeti, judecatorii „nu ie si ei oameni”? Ei credeti ca nu iubeste arta? Barosane Valcoave, zine si noua , cate „tablooue” ai dat de te facura astia scapat, alb ca lacrima. Din care le dadusi, bre oltene, d’alea din cimitir sau d’alea din zid? Intrebam si eu, ca tot omu’, asa de curiozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here