Liderii PSD s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute în Poiana Braşov pentru o dezbatere cu uşile închise despre strategia care va fi adoptată pentru alegerile europarlamentare de anul acesta, dar şi pentru alegerile prezidenţiale. Totodată, întâlnirea de la Braşov a social-democraţilor a avut ca temă de dezbatere şi criza economică

La întâlnirea din Poiana Braşov au participat 60 de lideri PSD din Transilvania, dar şi preşedintele partidului, Mircea Geoană, consilierul acestuia pentru Transilvania, Cosmin Guşă , respectiv Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Constantin Niţă, şi Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Lavinia Şandru, mărul discordiei în PSD

În ceea ce priveşte discuţiile purtate de social-democraţi, controverse ar fi iscat, se pare, propunerea ca Lavinia Şandru, preşedintele Partidului Iniţiativa Naţională, să revină în PSD şi să fie unul dintre candidaţii pentru alegerile europarlamentare. Se pare că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, ar fi protestat vehement împotriva acestei candidaturi. Într-un interviu televizat, preşedintele PSD, Mircea Geoană, spune că în PSD ar trebui ca partidul să vadă oportunităţile. “Cu privire la reacţia lui Ion Iliescu, cred că este vorba despre răni deschise de-a lungul timpului, care, uneori,mai erup. E bine să privim cu calm şi să vâslim în aceeaşi direcţie. Să vedem întâi această candidatură a Laviniei Şandru”, a explicat Geoană. Fostul lider al PIN, actual consiler pentru Transilvania al lui Mircea Geoană, Cosmin Guşă, îi ţine partea lui Şandru. “Cred că domnul Iliescu vrea să mă supăr pe Domnia-Sa. Nu o voi face. Lavinia Şandru e brunetă, iar mie îmi plac trandafirii. Iliescu, după cum se ştie, agreează mai mult blondele, iar mai nou, se pare că îi plac şi crinii”, a spus Guşă, făcând referire la declaraţia lui Iliescu, potrivit căreia Crin Antonescu ar fi un bun candidat pentru preşedinţie. Preşedintele PSD Cluj, Vasile Soporan, afirmă însă că această discuţie nu ar fi fost atât de controversată. “O decizie asupra acestei candidaturi o vom lua în interiorul partidului la momentul potrivit. Personal, eu o consider pe Lavinia Şandru o figură importantă a scenei politice româneşti. Am avut o relaţie foarte bună cu Partidul Iniţiativa Naţională la nivel local”, declară liderul clujean al PSD.

Clujul susţine dezvoltarea durabilă

În ceea ce priveşte discuţiile legate de strategia pentru alegerile europarlamentare, liderul PSD Cluj, Vasile Soporan, ne-a explicat care au fost punctele susţinute de clujeni. “S-a discutat despre problematica strategiei pentru alegerile europarlamentare de anul acesta. Noi am susţinut problematica dezvoltării durabile, a infrastructurii, proiecte care vizează întărirea comunităţilor, problemele legate de solidaritate, dar şi modul în care pot ajuta finanţările europene dezvoltarea zonei. S-a mai discutat despre relaţia dintre Transilvania şi structurile centrale. Consider că această relaţie este una desfăşurată în limitele normalităţii. În acest moment este exercitată o presiune foarte mare legată de organizarea ministerelor. După rezolvarea acestor probleme va fi abordată şi problematica descentralizării la nivel local”, a lămurit Soporan.

Presiuni pentru demisie

Vasile Soporan  informează că nu s-a luat în dezbatere reorganizarea filialei clujene a PSD, ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile pentru Primăria municipiului. “Nu s-a discutat despre o posibilă reorganizare a filialei clujene, deşi a fost aplicată presiunea unei demisii deja existente, cea a vicepreşedintelui Alexandru Cordoş. Vom discuta acest lucru la nivel local”, spune preşedintele PSD Cluj. Reamintim că săptămâna trecută, vicepreşedintele PSD Cluj, senatorul Alexandru Cordoş, şi-a dat demisia din funcţia deţinută în partid, tocmai ca urmare a acestor rezultate, declarând că aşteaptă şi de la colegii aflaţi la conducerea filialei clujene să facă acelaşi lucru.  

Simona Curcian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here