Bogdan Negrei, zis Crețu, interlopul clujean care a incendiat o prostituată în Germania pentru a o face să plătească taxa de protecție a fost eliberat condiționat.

„Admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Negrei Bogdan-Adrian, deţinut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Negrei Bogdan-Adrian de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 1955/2017 emis în baza sentinţei penale nr. 1718/2017 a Judecătoriei Cluj. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 17.08.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, se arată în hotărârea magistraților de la Judecătria Drobeta Turnu Severin, care a răsmas definitivă după ce Tribunalul mehedinți a respins contestația procurorilor, potrivit bzc.ro.

se află în pușcărie după ce a primit 20 de ani de detenție pentru tentativă de omor. El a stropit cu benzină o prostituată în faţa unei discoteci din Viena. Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei. Adrian Bogdan Negrei a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată română în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc.

Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare. „Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

Bogdan Negrei

„Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă”, a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie. Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  „Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here