Sursa Foto: Mihai Bacalu

NEGREI BOGDAN ADRIAN, cunoscut sub porecla de ”Crețu” a fost pus de judecătorii clujeni să plătească unei societăți de asigurări peste 70.000 lei. Plata daunelor vine în urma unui accident comis de Crețu în anul 2009, când, fără să dețină permis de conducere, a accidentat o persoană și a fugit de la locul faptei. Victima a avut nevoie de 25 de zile de recuperare.

Ca să fugă de la locul accidentului, Crețu a fost ajutat de poliţistul Lucian Brehar, care a muşamalizat evenimentul. Fostul om al legii a scăpat de pedeapsă prin intervenția prescripției.

”Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta GENERALI ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., cu sediul în Bucureşti, Sector 1, Piaţa Charles de Gaulle, nr. 15, et. 6,7, înregistrată sub nr. J40/1784/2007, CUI 2886621 în contradictoriu cu pârâtul NEGREI BOGDAN ADRIAN. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 70.543 lei, debit principal şi dobânda legală penalizatoare în sumă de 7014,46 lei, calculată asupra debitului principal începând cu data de 08.06.2019 până la data de 26.01.2021 şi obligă la plata în continuare a dobânzii legale penalizatoare prin raportare la debitul principal până la plata integrală a acestuia. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 2971,56 lei, cheltuieli de judecată”, arată soluția pe scurt a instanței pe care curtea de Apel Cluj a menținut-o cu titlu definitiv.

Bogdan Negrei se află în pușcărie după ce a primit 20 de ani de detenție pentru tentativă de omor. El a stropit cu benzină o prostituată în faţa unei discoteci din Viena. Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei. Adrian Bogdan Negrei a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată română în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc.

Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare. „Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

Bogdan Negrei

„Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă”, a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie. Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  „Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here