Reporterul Gazeta de Cluj i-a luat un interviu primarului din Huedin, Mircea Moroșan, care a vorbit despre situația actuală în oraș în plină pandemie de COVID-19, despre măsurile luate până la momentul actual dar și despre problemele întâmpinate în această perioadă.

Reporter: Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat până astăzi în Huedin? 

Mircea Moroșan: „În acest moment în orașul Huedin avem 9 persoane izolate la domiciliu, 47 de persoane în carantină la Hotelul Montana și două persoane observate în oraș, una care lucra la spital iar cealaltă la poștă.”

Reporter: Ce măsuri s-au luat luat până la momentul actual în Huedin? 

Mircea Moroșan: „În primul rând până la momentul actual în oraș, am închis toate locurile publice inclusiv piața agro-alimentară după care am redeschis-o ulterior conform Ordonanței de Urgență. Totodată am făcut dezinfecție în toate unitățile publice care țin de Primărie, inclusiv toatuare, străzi și așa mai departe. Astfel că astăzi facem a patra etapă de dezinfecție a tutror blocurilor din oraș. Mai mult decât atât am inclus și echipamente pentru spălatul mâinilor la fiecare scară de bloc..deci pot să spun că ne-am mișcat bine.”

Reporter: Ce măsuri veți lua în continuare?

Mircea Moroșan: „Vom continua încă cel puțin o săptămână sau două cu aceleași măsuri, până vom mai avea finanțare.”

Reporter: Ați întâmpinat probleme de nerespectare a măsurilor de carantină cu romii din Huedin? 

Mircea Moroșan: „Au fost câteva probleme la început dar s-au adaptat. Nu pot să zic că totul e perfect dar nu e chiar așa de speriat… Ei sunt cei mai indisciplinați dar nu sunt atât de tare încât să ne facă probleme majore în oraș. Am avut într-o noapte o situație în care au ieșit pe stradă și au devastat niște coșuri de gunoi dar suntem în vizionarea camerelor și vom aplica legile în sensul acesta”.

Reporter: Ce mesaj le transmiteți atât locuitorilor din Huedin dar și românilor în această perioadă?

Mircea Moroșan: „Sfatul meu foarte clar pe care îl transmit săptămânal și pe Faceebok este să păstrăm în continuare regulile de igienă și distanțare socială. Au fost destul de cuminți, ei știu ce au de făcut iar dacă în continuare vor păstra același ritm eu cred că în viitor o să ne putem lăuda că am gestionat destul de bine problema Coronavirusului. Mai vreau să le transmit și o chestie pozitivă cetățenilor orașului, ieri am reușit să obținem ultimul aviz de la Agenția Națională de Reglementare a Energiei din București pentru începerea intrărilor de distribuție a gazului în orașul Huedin. Săptămâna aceasta am început lucrările la stația de distribuție a gazului. Deci săptămâna viitoare vom preda amplasamantul iar peste două efectiv ne apucăm de lucrare. Aceasta este o doleanță de zeci și zeci de ani a cetățenilor dar care sper că se apropie cu pași repezi de finalizare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here