Text scris de Ion Spînu în cotidianul.ro:

Dacă m-am temut de ceva cînd s-a declarat „Starea de urgenţă”, acest lucru a fost teama că se vor produce grave abuzuri, în principal din cauza acelui articol 54 din Decretul nr. 195 din 16 martie 2020, emis de Preşedintele României, care îşi are originea în Legea 453/2004, art. 20, al. (k). Decretul semnat de Klaus Iohannis precizează:

Şi iată că teama mea s-a dovedit justificată! Astfel, în Decizia 506 din 23.04.2020, ANCOM-ul condus de Sorin Grindeanu, fostul premier PSD-SRI, a decis blocarea publicaţiei online „JUSTIŢIARUL”, coordonată de jurnalistul Marius Albin Marinescu din Sibiu:

Nu este prima blocare a unui site, dar această interzicere trezeşte mari semne de întrebare, căci „Justiţiarul” nu este o publicaţie oarecare, ci aceea care a publicat toate documentele despre implicarea lui Klaus Iohannis în adopţiile de copii, despre casele dobîndite cu acte false şi despre preluarea de către FDGR a patrimoniului organizaţiei fasciste GEG! De pe „Justiţiarul” au preluat toate ziarele şi televiziunile întreaga documentaţie referitoare la acest subiect fierbinte care îl are în centrul atenţiei pe actualul Preşedinte al României!

Iată un singur exemplu, sentinţa prin care FDGR devenea succesorul şi moştenitorul organizaţiei fasciste „Grupul Etnic German”, pe care apare sigla „Justiţiarul”:

Cine vrea să creadă că este vorba doar despre o coincidenţă, n-are decît, eu nu cred! Şi nici nu am cum să cred aşa ceva, din simplul motiv că şi pînă acum Marius Albin Marinescu a avut de suportat multe alte presiuni pentru îndrăzneala sa, începînd cu închiderea librăriei pe care o avea în Sibiu, din care-şi cîştiga onest existenţa. Primar al Sibiului era atunci – aţi ghicit! – chiar Klaus Iohannis.

Nu pot să afirm că preşedintele Iohannis a dispus acest abuz, căci nu am probe, dar, mai mult ca sigur, yesmanii ce-l înconjoară, care n-au lipsit de lîngă nici un preşedinte, au vrut să-i facă această pleaşcă în semn de preţuire. Pentru a fi siguri de unde a venit acest grav atentat la libertatea de expresie, în general, şi la libertatea presei, în acest caz special, e nevoie ca însuşi Preşedintele să iasă public şi să se pronunţe: este de acord cu decizia interzicerii site-ului „Justiţiarul” sau o condamnă! Orice ezitare în faţa unei astfel de situaţii delicate ar putea fi interpretată ca răspuns.

Ne-am uitat şi noi, desigur, pe Decizia ANCOM din 23 martie 2020, de unde aflăm care sînt motivele invocate de necunoscutul „Grup de comunicare strategică”, un organism fantomatic, despre care nimeni nu ştie nimic: cine sînt membri, ce competenţă au ei pentru a stabili dacă o ştire este falsă sau nu, ce eventuale interese au ei etc.

Iată ce spun cei din acest „Grup de comunicare strategică”: materialele de pe site-ul Justiţiarul „prezintă informaţii vădit false cu privire la faptul că pandemia SARS-COV 2 ar fi creată artificial şi că, în realitate, nu există nici un pericol”, acestea „fiind de natură să dezinformeze şi să producă comportamente sociale nejustificate şi chiar să zădărmicească eforturile autorităţilor de combatere a răspîndirii noului tip de coronavirus”!

Numai aceste două fragmente ar fi de ajuns ca textul redactat de „Grupul de comunicare strategică” să fie pus alături de sentinţele Tribunalului Poporului din vremea proceselor staliniste, iar „inculpatul” să fie trimis după gratii! Şi asta încă nu e tot, căci Grupul adaugă: „această pagină web reprezintă un portal de găzduire a numeroase informaţii false publicate de diverşi autori, care folosesc nume reale sau nu şi care au menirea de a induce panică şi a dezinforma publicul larg”!

Aha, deci pînă la urmă nu s-au abţinut şi au trecut de la Coronavirus la alte informaţii „false”? Despre ce? Despre FDGR? Despre GEG? Despre cele şase case?

Cine a stabilit că acele informaţii erau false? Poate că au fost preluate teorii care circulă în întreaga lume, pe care „Justiţiarul” le-a supus dezbaterii din spaţiul nostru, poate că lucrurile nu stau aşa cum ştim acum, căci totul despre Coronavirus este într-o continuă mişcare, aşa cum se observă chiar din reacţia preşedintelui SUA, Donald Trump, sau a altor lideri ai lumii! Who knows?

În ceea ce mă priveşte, deşi am citit numeroase texte asemănătoare cu cele publicate de „Justiţiarul”, cu unele am fost de acord, cu altele nu, iar pe altele le dispreţuiesc. E treaba mea de cititor să discern, nu a unor politruci pe care nu-i cunoaşte nimeni să-mi impună ce să cred că este adevărat şi ce nu.

Chiar şi în timpul pandemiei şi a stării de urgenţă, „Grupul de comunicare strategică” nu are dreptul să se considere un Minister al Adevărului, cel responsabil cu falsificarea continuă a trecutului, cu presa şi literatura, ca în romanul anticomunist „1984” al lui Orwell.

În faţa acestui grav atentat la libertatea presei, cer măcar jurnaliştilor care au folosit de-a lungul timpului documentele publicate de Marius Albin Marinescu în „Justiţiarul” să reacţioneze şi să condamne această cenzură grosolană. Altfel, cînd vom scăpa de Coronavirusul ăsta, vom rămîne şi cu astfel de sechele de care credeam că am scăpat odată cu acea Revoluţie anticomunistă din Decembrie 1989.

P.S. Sorin Grindeanu, fostul premier PSD, cel care a anunţat că vrea să revină în politică, a semnat pînă acum 12 deciziii de blocare a unor site-uri! La nici una nu a avut obiecţii faţă de propunerile venite de la „Grupul de comunicare strategică” şi de la ministerul de Interne. Pur şi simplu a fost de acord cu ele, ca un valet care nu are voie să-şi spună punctul de vedere, de parcă Vela şi subalternii acestuia i-ar fi spus, precum Cezar cismarului său: „Nu mai sus de glezne, pantofare, nu mai sus!” Chiar aşa, de ce l-au dat jos pe Grindeanu chiar cei din PSD? Pentru că l-au bănuit de legături primejdioase? Parcă aşa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here