Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a ironizat faptul că întrebări „absolut obligatorii” nu i-au fost adresate lui Klaus Iohannis la evenimentul de marți seara. Pleșoianu a prezentat pe pagina sa de Facebook ce întrebări ar fi trebuit să-i fie adresate lui Iohannis, iar una dintre acestea sună astfel: „De ce îl menține în funcție pe George Maior, deși CCR a declarat neconstituțional protocolul secret semnat de acesta și de Kovesi în 2009”, scrie cotidianul.ro.

„Mă bucur foarte mult că Iohannis a trebuit să răspundă în această seară (marți seară – nr) la următoarele întrebări:

– Cum se face că, în 2013, Klaus Iohannis, Rareș Bogdan, Ludovic Orban și Alina Gorghiu erau revoltați de propunerea și numirea doamnei Kovesi la șefia DNA?

– Cum se face că Iohannis, care spune acum că „PSD e o piedică de 30 de ani”, semna cu Adrian Năstase un protocol de colaborare prin care se angaja să sprijine programul de guvernare PSD, îl susținea cu gura până la urechi pe Mircea Geoană pentru a deveni Președinte (el urmând să fie numit premier de Geoană), era alături de Liviu Dragnea și de Victor Ponta în timpul guvernării USL?

– Consideră Președintele Iohannis că ar trebui să fie urmărit penal cetățeanul Iohannis pentru faptul că a obținut o casă prin FALS și UZ DE FALS (așa cum scriu judecătorii de la Brașov în motivarea sentinței făcând referire la absența bunei-credințe a soților Iohannis)?

– Grupul Etnic German, organizație hitleristă, a fost interzis prin Decret semnat de Regele Mihai, iar proprietățile au fost confiscate. În 2007, la cererera FDGR, condusă de Iohannis, organizația este declarată de instanță „succesor al Grupului Etnic German”. Cum comentează Președintele Iohannis acțiunile președintelui FDGR Iohannis, având în vedere că sentința din 2007 reprezintă o încălcare a Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944, a Tratatului de Pace de la Paris din 10 februarie 1947 și a Decretului – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944?

– De ce îl menține Iohannis în funcție pe George Maior, deși CCR a declarat neconstituțional protocolul secret semnat de acesta și de Kovesi în 2009?

– I se pare în regulă Președintelui Iohannis ca, în seara turului II al alegerilor prezidențiale, Directorul SRI, Prim-adjunctul SRI și Procurorul General al României să se întâlnească, acasă la un politician, alături de alți politicieni, toți fiind în tabăra unuia dintre candidați?

…aceste întrebări erau absolut obligatorii, din respect pentru cetățeni. Evident, nu au fost adresate…”, a scris Pleșoianu pe Facebook.

2 COMENTARII

 1. Duminică merg și votez. După cum poate știți, am anunțat public că la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale nu m-am dus: eram sigur că lucrurile erau aranjate pentru a fi o bătălie între Iohannis și Barna și nu am vrut să iau parte la așa ceva.

  Dar acum că situația este alta, nu mai pot sta acasă. Dragii mei, nu mai putem sta cu mâinile-n sân.

  Știu că multora dintre voi le este teamă să nu fie catalogați în fel și chip, dar iată argumentele mele pentru care voi merge duminică la vot și voi vota împotriva lui Iohannis. Și asta v-o spune unul care n-a votat PSD în viața lui. Dumnezeu mi-e martor și toți cei care mă cunosc.

  Dar prin tot ce-a făcut și spus, Iohannis a demonstrat că disprețuiește tot ce este românesc și normal. Și nu numai că ne disprețuiește, dar a ținut să o și arate public.

  S-o iau cu începutul. În 2018 a fost Anul Centenarului Marii Uniri. În afară de Mărășești, Iohannis nu s-a dus la nicio altă festivitate organizată pe locul unei mari bătălii: nici la Mărăști, nici la Oituz, nicăieri.

  În 2018, am inaugurat Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Eroilor. Președintele a ținut explicit să se știe că nu se va duce. De ce s-ar fi dus? Oare pentru că la baza altarului stau strămoșii noștri, morți în bătălia cu strămoșii lui? E de înțeles, omenește, dar nu ai ce căuta ca reprezentant al acestui popor.

  Tot în 2018 am avut Referendumul pentru Familie. Și l-am avut în acel an tot din cauza domnului președinte: a făcut tot ce-a fost omenește posibil să-l întârzie. Să-l conteste. Și când nu a mai putut, l-a boicotat. Ne-a făcut „fanatici religioși”, intoleranți și în final infatuați.

  Nu doar atât: deși nu l-a obligat nimeni, a ținut să facă declarații explicite în favoarea legalizării deviațiilor sexuale. A ținut el ca să fie clar în ce tabără este. Tot el a ținut să specifice că este minoritar etnic și religios și că „nu suntem toți la fel”. Adică, vezi-Doamne, el nu este ca majoritatea. Adică, precum noi. Dar noi ce-avem? Suntem ciumați? Untermenschen?

  Apoi, felul disprețuitori în care a pronunțat numele de Vasilica. Am și eu neamuri cu acest nume. Poate și voi. Dacă ar fi trăit Vasile Pârvan cum s-ar fi simțit auzindu-l? Dar Vasile Alecsandri?

  KI a fost singurul președinte european care a spus public că țara sa nu poate gestiona președinția rotativă a UE. O formalitate, între noi fie vorba. Vă dați seama?

  Și acum, colac peste pupăză, disprețul arătat prin fuga de confruntare cu doamna Dăncilă. Și știți de ce a făcut-o? Pentru că nu poate vorbi românește coerent: limba lui maternă este germana și deci gândește într-un fel, fiind nevoit să se exprime altfel. Este greu, știți toți cei care uzitați curent o limbă străină.

  Dacă s-ar fi confruntat cu VD, ar fi văzut o țară întreagă că nu se poate exprima în limba noastră.

  Dacă aș fi scris toate astea în 2014, ați fi zis că-s xenofob și că nu-i dau nicio șansă. Dar le scriu după 5 ani în care le-a făcut deja.

  Suntem singurul popor din Europa care și-a votat ca reprezentant suprem un minoritar etnic. Dacă nu ar conta etnia, așa cum susțin unii, atunci presa internațională nu ar remarca mereu chestia asta despre el. Și știți de ce o remarcă? Pentru că este neobișnuit, ireal, ieșit din orice normalitate ca un președinte să fie de altă naționalitate decât majoritatea.

  Suntem noi mai deștepți ca toți europenii sau suntem doar cei mai complexați? Eu nu sunt complexat și nici rușinat de etnia mea, de faptul că sunt părinte sau că sunt creștin. În toți anii ăștia, Iohannis nu a făcut decât propaganda neagră: asimilarea majorității românilor cu PSD-ul și prin demonizarea acestui partid a vrut să ne rușineze, să ne scoată în afara arenei ca să rămână el.

  Știu că mulți dintre voi ar vrea să voteze cu VD, dar le este rușine de „opinia publică”. Vă spun atât: în 2021 se vor împlini 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu. Știți pentru ce a făcut-o? Pentru ca țara să fie condusă de domni pământeni. Adică români. De neam și de cuget. Nu pentru domni pământeni competenți, ci pentru domni pământeni. Dacă a vota ca reprezentant al țării un semen de-al tău este o rușine, de ce mai învățăm la școală de Tudor Vladimirescu? Să scriem că s-a revoltat pentru drepturile minorităților sexuale, nu pentru domni pământeni.

  Dacă elitele noastre așteptau să găsească oamenii perfecți, nu mai făceam nici Regatul, nici România Mare. Important a fost ca prima și cea mai importantă condiție să fie îndeplinită: liderul să fie român, să fie în duhul poporului. Cuza n-a fost un sfânt, dar a făcut România. Dacă așteptau un sfânt, trecea momentul prielnic și pierdea țara.

  Cu toate imperfecțiunile ei, Viorica Dăncilă este umană. Azi am urmărit-o pentru prima oară în direct, mai mult de 5 minute: băi, e om! E coerentă. Lucidă. Luptătoare. E român. E mamă. Apropo: în aceeași situație ca Iohannis, ea a adoptat un copil, neamțul nu a făcut-o. El a participat la vânzarea lor. Și-mi asum asta. Vreau un președinte care e părinte, care are neamuri afectate de cursul pe care-l ia țara. Iohannis nu are nici copii, iar părinții sunt în țara lor, Germania. Vreau pe cineva care să știe ce înseamnă să răspunzi de soarta cuiva, nu pe unul care nu-l interesează ce vine după el.

  De cadavrele de la Colectiv pe care s-a urcat Iohannis am uitat? Poate Iohannis să știe cum se simte un părinte care-și pierde un copil, dacă nu are niciunul?

  Dăncilă e acuzată că e proastă. Vă spun: nu este. E un om obișnuit care nu știe să vorbească public. Nu e orator. Asta nu e semn de prostie. În lumea în care președintele SUA e unul care a participat la wrestling, chiar mă rușinez cu doamna Dăncilă?!

  Măcar ea vorbește liber: a fost umilită și atacată și continuă să vorbească liber. Cum poate fi asta mai rău decât unul care nu vorbește cu noi? Care se ascunde? Un copil care încearcă să meargă pe propriile picioare, dar mai cade, e de preferat unuia care nu se dă jos din căruciorul mamei? Vă plac luptătorii, cei care se ridică după ce cad sau lașii? Eu prefer luptătorii.

  Mi se va răspunde că Dăncilă nu este creștină pentru că a votat două rezoluții în Parlamentul European. După cum spuneam acum câteva luni, PE este neimportant. Este un simulacru. Nu dă legi. Nu obligă la nimic. Doamna Dăncilă a votat precum grupul parlamentar din care a făcut parte.

  Când a fost de capul ei, a dat OUG ca referendumul pentru familie să se desfășoare în două zile. A votat. PUBLIC. A fost la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului și a declarat că este o mândrie pentru români.

  Nu știm dacă era sinceră, dar măcar A FOST. A arătat un respect minim pentru valorile noastre, ale majorității. Ale lui Vasile Alecsandri și Vasile Pârvan, ale lui Constantin Brâncuși și Gheorghe Zamfir și Gheorghe Hagi, ale lui Mircea cel Bătrân și Mihai Eminescu.

  Sigur că ea nu este idealul, dar este suficient. În plus, pragmatic vorbind, e nevoie de o contrapondere la polul format din PNL și USR/PLUS. Cam în câte luni s-ar legaliza parteneriatele civile, s-ar introduce vaccinarea obligatorie, 5G-ul și educația sexuală obligatorie dacă n-ar exista o contrapondere la ei?

  Un mesaj pentru prietenii mei ardeleni: știu că vă înțelegeți bine cu vecinii voștri minoritari. Dar rețineți o nuanță: vă înțelegeți bine ACUM. V-ați înțeles bine acum 20 de ani. Adică în vremea stăpânirii românești a țării. Cât de bine v-ați fi înțeles cu ei acum 120-150 de ani? Erați la fel de „egali” cu ei așa cum sunteți acum? Gândiți-vă la asta înainte de a vota.

  Nu e momentul să avem orgolii prostești: ați văzut în ultimii ani că multe dintre forțele care-l susțin pe Iohannis sunt în siajul secesioniștilor și „sătuilor” de România. Dar în ăștia 5 ani, a avut o contrapondere, atât cât a fost. Dacă în următorii 5 nu va mai avea? Vă va încălzi cu ceva faptul că „măcar nu zice lumea că-s pesedist”?

  Iertați-mă, dar eu duminică merg și votez. Votez cu singurul candidat român de pe buletinul de vot. Atât.

 2. Minoritară fiind ( maghiară ) și eu votez femeia care a avut tăria ,omenia să crească,iubească si să educe un copil ,de greșit in exprimare sub tirada jurnalistilor ( nu ai mei,nu selectzionati,purificatzi și instruitzi cu o oră inaintea „dezbaterii” este de intzeles și acceptat ,cel ce nu lasă nimic in urmă de care să-l doară poate gândi cum multzi găndesc ,după mine potopul ,empatia fiindu- i străină trăiește acum căt mai are doar ptr.concedii ,vacantze recuperând anii de navetă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here