Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Turda va primi în dotare un ecograf multidisciplinar cu două sonde. Echipamentul medical a fost achiziționat din fondurile Consiliului Județean Cluj.

Consiliul Județean Cluj este cel care a finanțat achiziționarea unui nou echipament medical de înaltă tehnologie pentru Spitalul Municipal din Turda.

Ecograf de ultimă generație în dotarea Spitalului din Turda

Este vorba despre un ecograf multidisciplinar cu două sonde – liniară și convexă.

Vechiul ecograf din dotarea structurii de specialitate a unității sanitare din Turda a fost utilizat o lungă perioadă de timp, ajungând să fie depășit din punct de vedere tehnic, potrivit reprezentanților CJ Cluj.

„În continuarea investițiilor în sănătate sprijinim și spitalele care nu sunt subordonate Consiliului Județea în vederea achiziționării de aparatură nouă. Pacienții au dreptul să fie investigați cât mai aproape de casă. Noua dotare va sprijini personalul medical în tratarea în cele mai bune condiții a pacienților”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea ecografului multidisciplinar este de 123.998 de lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul propriu al forului administrativ județean.

Echipamentul va fi pus în funcțiune în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe.

Citește și: ANPC a închis mai multe restaurante din Iulius Mall

Sursa: cluj24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here