Sursa foto: Facebook

Noul corp de clădire a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, care va fi finalizat până la sfârșitul anului 2022, va avea 15 săli de clasă, iar în momentul de față, stadiul lucrărilor a ajuns la 81%.

 Investiția în noul corp de clădire a costat 1,7 mil. euro (8 mil. lei), iar stadiul de execuție este de 81%.

„Educație la standarde europene – Investiție de peste 1,7 mil. euro (8 mil. lei) pentru construcția unui nou corp de clădire cu 15 săli de clasă la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu». Stadiul lucrărilor este de 81%

„Astăzi am fost în vizită de lucru pe șantierul de la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu», unde a fost construit un nou corp de clădire, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic (stadiu lucrări: 81%) – practic o școală nouă, cu 15 săli de clasă, având o capacitate maximă de 448 elevi.

Totodată, se amenajează spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități este asigurată printr-un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate.  De asemenea, la construcția existentă de la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu» au fost realizate lucrări de reabilitare termică prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic”,  scris Emil Boc pe Facebook.

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului și vom aplica penalitățile de întârziere pentru lucrările care nu au fost finalizate la timp.

Timp de câțiva ani, elevii Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu din cartierul Mănăștur au mers la școală pe schimburi pentru că sediul unității de învățământ era mult prea mic raportat la numărul de elevi.  Începând cu septembrie 2019, cele zece clase de elevi care mergeau la școală după-masa urmau să fie mutate în clădirea Colegiul „Edmond Nicolau” din același cartier.

Citește și: Interlopii din Cluj au un numitor comun: șeful IPJ Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here