Austria a decis să impoziteze suplimentar companiile multinaţionale. În contextul în care Institutul de Calitate a Vieţii discută în ultimul său raport “Pandemia şi standardul de viaţă al românilor” despre necesitatea unui împrumut de 20-30 de miliarde de dolari de la Banca Central Europeană sau Fondul Monetar Internaţional pentru salvare a economiei, profesorul Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, prezent în emisiunea “Cafeneaua politică,” moderată de Horia Alexandrescu, a spus că e de gândit ce se va face cu profiturile uriaşe ale multinaţionalelor şi la repatrierea profiturilor lor, transmite Newstandard, citat de flux24.ro.

Academicianul Ioan Aurel Pop a mai recunoscut că se teme de dobânzile prea ridicate şi de la ce instituţii se iau acestea.

“Acţiunea intreprinsă de Austria, ţară care nu a trecut prin comunism, e o soluţie de protecţionism. După 1989 am stabilit reguli foarte laxe, pentru aceste firme străine, de la bănci, la companii de exploatare a resurselor naturale, fără să ne gândim la o protecţie a bunurilor acestui popor. Pledez pentru o muncă stăruitoare a poporului român. Firmele străine trebuie să înţeleagă ce datorii au faţă de acest popor.  România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor. Muncim fără a beneficia de pe urma acestei munci. Suntem interesaţi de bunăstarea acestei naţiuni,” a declarat academicianul Ioan Aurel Pop, la emisiunea “Cafeneaua politică,” moderată de Horia Alexandrescu.

Academicianul este convins că şi alte ţări vor lua măsuri protecţioniste, de închidere în sine.

4 COMENTARII

  1. Cred ca este o gluma???? Nu?? Cum ramane cu repatrierea profitului la aceste multinationale cunoscut de guvernanti-care au facut ce???? Daca asa se vede de la Academia Romana este cam gresit deoarece in tra aceasta niciodata nu se va intampaaasa ceva… OARE DE CE????

  2. Doi ciobani maramureseni erau vecini in camp cu staulele pentru oi, pentru a se apara mai eficient de ..lupi. Intr-o dimineata devreme, unul dintre ciobani trezit de latratul cainilor, agitati de prezenta lupilor , …il interpeleaza verbal pe ortacul sau , aflat cu turma in proximitate:”mai Ghio…fost-au lupii si la tine? Acesta ii raspunde:”O fost mai Vasii”!!1 Dar dus-o ceva mai? O dus dara mai Ghio, ca doar lupii nu vin sa ..aduca ci numai sa duca! Asa-i si cu ..mutinationalele „noastre dragi”, Domnule adcademician POP. Duc…duc si iar duc…cu concursul cozilor de topor…romanesti.

  3. Ma asteptam ca printre multiplele masuri luate de guvern ca urmare a pandemiei,(sistarea exportului de bunuri alimentare, a zborurilor, a traficului auto si sechestrarea populatiei in propriile case „)..sa se sisteze si taiatul salbatic al fondului forestier national, in paralel cu aceeasi sistare a exportului de masa lemnoasa bruta si a altor materii prime fara o minuma procesare interna. Deci, la acest ..capitol..d-le Iohannis…d-le Orban:”Io nopot”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here