Jurnalistul Dan Andronic oferă, într-un editorial publicat în Evenimentul Zilei, câteva explicații pentru faptul că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi reușește să se mențină pe poziții în ciuda dezvăluirilor grave din ultima perioadă, care o vizează în mod direct. În acest context, Andronic spune că Ioan Rus a mers până la București să-i închidă gura lui Ponta în legătură cu dezvăluirile pe care le-a făcut despre Pomana Porcului.

”Care este secretul Luluței, vă veți întreba pe bună dreptate. De ce o ține toată lumea în brațe, chiar dacă a plagiat, mințit sau înșelat? Eu am câteva explicații. În primul rând, este protejată din afara României. Sebastian Ghiță a susținut că are legături cu CIA. Poate că știe el ceva, a participat la alt tip de întâlniri, eu nu. Cert este că prin rețele de influență ale unor ambasade, altele tip Soros, cu participarea activă a Monicăi Macovei, cu ajutorul serviciilor de informații, Laura Codruța Kovesi a dobândit un soi de scut care o apără de toate acuzațiile. Peste tot, de la Washington la Bruxelles, se știe că LCK nu reprezintă conducătorul ideal al luptei anti-corupție, dar nu se poate admite un asemenea lucru, întrucât este dată ca exemplu țărilor din jur. Ce dacă face porcării în România? Exemplul de succes este mult mai important! Românii să se descurce cum pot…

Un al doilea element este capacitatea acesteia de a stârni spaimă printre demnitari, jurnaliști sau oameni de rând. Eu am mai spus că lupta cu Laura Codruța Kovesi este inegală, întrucât noi scriem articole, ea face dosare sau arestează! Kovesi știe că nimeni nu o iubește, nici măcar Florian Coldea, după cum recunoștea zilele trecute, dar toată lumea trebuie să se teamă! Și aici ia reușit. Mari bărbați politici ai României devin niște adolescenți miopi când trebuie să comenteze despre ea. Uită de întâlniri, de momente importante, dau declarații de băbălăi, fac lobby ca să se înceteze cu dezvăluirile. Ca să vă dați seama de spaima care domnește, vreau să spun că Ioan Rus, liderul Grupului de la Cluj, a venit până la București doar ca să-i spună lui Victor Ponta să tacă, după ce acesta a povestit despre Pomana Porcului. De fapt, a fost trimis… 

Ultimul mare secret este cel legat nu de dosarele pe care le-a făcut, ci de dosarele pe care le-a îngropat! Am mai povestit de ancheta ciudată de la Parchetul General (în momentele în care Codruța Kovesi era șefă) referitoare la închisorile secrete ale CIA, aici să zic că are Statul un interes, dar nici măcar cea referitoare la autostrada prăbușită Sibiu-Orăștie, în care este implicat fostul soț, Bebe Kovesi, nu dă semne că are șanse să se rezolve cu celeritate, cu pedepsirea tuturor vinovaților.

Sunt doar două exemple extreme, dar putem continua. Dar acum luăm o pauză. Din motive de spațiu. Asta nu înseamnă că ne oprim”, notează Dan Andronic în EVZ.ro.

 

Sursa foto: comisarul.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here