Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis tine un discurs in cadrul ceremoniei de investire a general - locotenentului Nicolae-Ionel Ciuca in functia de sef al Statului Major General, la sediul Ministerului Apararii Nationale, in Bucuresti, marti, 6 ianuarie 2015. DRAGOS SAVU / MEDIAFAX FOTO

În mod normal, dacă amesteci galben cu roșu obții portocaliu, însă în situația dată rezultatul are nuanțe puternice de maro. Președintele Iohannis a amestecat culorile politice, iar în urma acestui carcalete noul Premier este Nicolaie Ciucă.

Potrivit surselor politice, în ședința BEX PNL de la ora 14.00, liberalii vor vota ca partidul să poată susține un premier care nu este președintele partidului, au adăugat sursele citate, iar șeful statului îl va desemna pe Ciucă, după consultarea partidelor parlamentare. „Am stabilit cu Iohannis că o să fim responsabili. Ciucă poate aduna voturile de la PSD și UDMR, este o personalitate care poate uni”, au mai declarat surse de la vârful PNL.

Nicolae Ciucă a mai fost votat de conducerea PNL pentru propunerea de premier pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR, însă Ciucă și-a depus mandatul și nu a mai ajuns la vot pentru că nu a găsit majoritate în Parlament pentru un cabinet minoritar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here