Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit marţi seară și despre măsura îngheţării salariilor în sectorul de stat, în contextul crizei economice agravate de pandemie.

Este o măsură care a determinat mai multe sindicate, între care ale poliţiştilor şi ale lucrătorilor din sectorul sanitar, să organizeze acţiuni de protest.

Citește și: Ample acțiuni de protest în țară, inclusiv la Cluj. Sindicaliștii de la PUBLISIND sunt nemulțumiți de salarii

”Măsura îngheţării salariilor mi se pare una justă. Suntem în plină pandemie, în plină criză economică şi încercăm, prin vaccinare, să punem capăt pandemiei la noi. Dar trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că economia a suferit şi s-a contractat.

Concluzia este simplă: sunt mai puţini bani la buget. Concluzia evidentă: nu poate fi vorba e mărirea unor lefuri bugetare în anul 2021, până la ieşirea din criza economică. E o concluzie simplă, nu vorbim de austeritate şi nu se taie pensii şi salarii(…)

Din păcate, cât timp e criză, nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor. Asta este. Că sunt mulţi nemulţumiţi, înţeleg. Oamenii s-au aşteptat după un an pandemic, cu multe sacrificii, să revină la normalitate şi să le crească salariile.

Însă lucrurile trebuie văzute aşa cum sunt: salariile şi pensii vor putea creşte iarăşi aşa cum vom ieşi din criza economică. Iar eu sunt convins că anul acesta ieşim din criza economică”, a declarat Iohannis.

Citește și: Iohannis, prima conferință de presă din 2021. Când se va vaccina președintele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here