bani alocații și pensii

Președintele României, Klaus Iohannis, susține miercuri, 29 iulie, într-o conferință de presă, că în momentul actual nu există suficiente fonduri la bugetul statului, astfel încât o creștere de 40% a pensiilor nu este posibilă.

„Ne găsim într-o situație complicată nu doar epidemiologic, ci și bugetar și electoral. Ne dorim, sincer, să creștem și alocațiile și pensiile. Însă de la dorință la putință este o cale mai lungă.

În condițiile în care economia României se contractă, așa cum se întâmplă și în Uniunea Europeană, totuși veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. În loc de 3% vom avea un deficit mai mare.

Nu cred că se așteapă cineva ca toate cheltuielile să poată fi făcute. Pur și simplu nu sunt bani. Am rugat Guvernul să caute soluții, să vină cu soluții, atât cât se poate.

PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor și s-a obținut acest lucru. PSD a vrut să copieze soluția, dar care în acest moment nu va fi de azi pe mâine. Și eu, și guvernul ne dorim să devină realitate. Dacă nu să devină în etape, cum spune cineva, pas cu pas.

Un lucru similar pot să vă spun și despre pensii. Un procent de 40% nu este posibil. Nu sunt bani! Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât? Va calcula guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

2 COMENTARII

  1. Baaaa pensionarilor, baaaa enoriasilor, f…tu-va muma-n cool, ce va mai trebuie? Stati maaa-n casa si spalati-va pe maini. Purtati baaaaa masca, trogloditilor. Si ciocu’ mic, aca acum eu sunt sef. Baaaaaa figurantilor, aveti ce meritati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here