Președintele Klaus Iohannis va veni duminică la Cluj Napoca unde va fi prezent la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Internațională de Matematică. De asemenea, șeful statului va vizita cu această ocazie Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuţă’, unitate sanitară care asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic şi care desfăşoară o amplă activitate de învăţământ şi cercetare.

„Prin această vizită, preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiţiei în zona sănătăţii şi susţine un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanţă”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Institutul Oncologic Cluj-Napoca a efectuat, în ultimul an, aproape 110.000 de servicii spitaliceşti pentru 26.000 de pacienţi.

„Pentru perioada mai 2017-mai 2018, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, un pol important al oncologiei româneşti, a prezentat următoarele date: 109.421 servicii spitaliceşti efectuate pentru o medie anuală de 26.000 de pacienţi, (…) 8.220 intervenţii chirurgicale oncologice”, se arată într-o prezentare realizată cu ocazia Zilelor IOCN.

Cele mai frecvente intervenţii oncologice sunt, în ordine, cele la sân, ginecologice, urologice şi digestive (colo-rectale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here