Un cal maltratat de câteva persoane de etnie romă din municipiul Turda a generat un scandal de proporții între iubitorii de animale, posibilul proprietar fără acte și Protecția Animalelor din cadrul IPJ Cluj. 

Calul a fost predat celor care l-au maltratat fără nicio întrebare

Un cal lăsat în voia sorții de câteva zile, în frig, și maltratat! În data de 12.01.2022 a fost anunțată poliția locală, dar și cei de la MAI, după lungi negocieri au decis să-i predea calul unui cetățean de etnie romă care a precizat că acel cal este a lui, dar fără a avea documente legale pentru acesta. Calul abia se mai ține pe picioare și este slăbit! Am sunat în toate părțile, de la  inspectoratul județean Cluj până la cei de la locală etc. Răspunsul a fost așteptați, facem ce putem, dar nu mi-au zis de ce să lași un cal fără stăpân și maltratat sa fie luat și dus probabil la moarte fără să fie luate măsurile legale! Rușine”, a relatat cel care a raportat cazul.

Joi, 13 ianuarie, calul era tot în pericol

De azi dimineață sunăm disperați și încercăm să luăm legătura cu cei de la protectia animalelor! Cerem explicații și ajutor în legătură cu calul, care aseară a fost luat ilegal de așa numitii stăpâni de etnie romă fără ca poliția să verifice legal, dacă acel cal era într-adevăr al lor! Acel cal este maltrat și bătut, iar poliția a considerat că e cel mai bine să dea calul înapoi celor care îi sunt stăpâni doar prin vorbe, fără acte!! Nu i-au verificat! Sun la inspectoratul județean Cluj într-una. dar răspunsul este așteptați că vă sunăm! Cat sa mai stam? Mai trăiește acel cal? Ce drept au acei oameni asupra lui? Rugăm ajutați cei care puteți! Trebuie salvat! Urgent!”, a relatat Csaba Kiss, pe grupul de Protecție a Animalelor.

Speriați, romii ar fi vrut să omoare animalul

Calul a fost cumpărat cu 300 de lei și salvat de iubitorii animalelor. Poliția animalelor din cadrul IPJ Cluj s-a dus la Turda să ridice animalul fără a avea cum să îl transporte.

Se pare că cei care au cumpărat calul l-au salvat de la moarte.

WhatsApp Image 2022-01-13 at 20.42.53.jpeg
WhatsApp Image 2022-01-13 at 20.59.24.jpeg

Sursa: stiridecluj.ro

Citește și: Din greșeală, judecătorul Cristi Danileț a lăsat în libertate trei infractori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here