Primarul comunei Florești, Horia Șulea, este CERCETAT de procurori sub acuzația de abuz în serviciu, o anchetă penală are nu este definitivată, deci nici măcar nu a ajuns pe masa judecătorilor care de altfel, ei sunt singurii care pot decide vinovăția sau nevinovăția acestuia. Nu mai are rost să precizăm despre loviturile pe care procurorii le-au încasat de-a lungul anilor, nu mai are rost să amintim nici de oameni trimiși în judecată de DNA și achitați de către instanță. Cine are ochi să vadă, vede. Până la o sentință finală, Horia Șulea este nevinovat! Evidentă este însă, strategia și jocurile politice care se fac în acest context și ne referim la Horia Nasra, președintele PSD care a cerut demisia lui Horia Șulea. Culmea, social-democratul nu-i vede pe cei care au fost condamnați sau trimiși în judecată din PSD, în frunte cu Liviu Dragnea (condamnat definitiv). Nasra, i-ai cerut vreodată demisia lui Dragnea? Până una-alta, vă prezentăm punctul de vedere al primarului Horia Șulea, referitor la ultimele apariții media pe acest subiect:

”Legat de ultimele apariții din media, subiect care nu este o noutate, chiar eu făcând pe parcursul ultimelor luni mai multe referiri la respectiva lucrare penală, câteva mici clarificări:

1. Într-adevăr pe numele meu și a altor 10-12 persoane este în lucru la procurori o lucrare penală privind un posibil abuz în serviciu.

2. Eu opinez că lucrările de deszăpezire efectivă și actele premergătoare lucrărilor și cele post lucrări s-au desfășurat în spiritul și litera Legii. Procurorii deocamdată cercetează. Eventual, un judecător va face lumină. Dacă va fi cazul, abia aștept să îmi susțin cauza în fața unui judecător.

3. Până la o sentință definitivă și irevocabilă, orice persoană este nevinovată. Procurorul doar acuză, el nu stabilește vinovății și nu înfăptuiește act de Justiție. Lucruri de care se pare că unii care deja m-au crucificat și găsit vinovat, au uitat. Or, nota bene, dosarul încă nici măcar nu a fost trimis în judecată, ce să mai spunem de vreo sentință fie ea chiar și nedefinitivă. Dar, legea este de partea mea, așa că voi uza de ea în orice derapaj de la normele stabilite prin legislație.

4. Mai mult, faptele cercetate acum de procuror au mai fost cercetate de DNA instituție care nu a constat absolut nici o ilegalitate.

5. Pe principiul ”Paiul din ochiul altuia și parâma din ochiul propriu”, în ceea ce-l privește pe deputatul Nasra, care îmi cere demisia de onoare, aștept cu nerăbdare să citesc zilele următoare cum Nasra are aceeași poziție față de primarii PSD din județ, față de parlamentarii din partidul său cercetați penal și față de șeful său de partid, președinte al Camerei Deputaților, care este condamnat definitiv pentru fapte asimilate celor de corupție. De asemenea, îi reamintesc deputatului Nasra că până și pentru cei ce vor schimba din temelii Legile Justiției, o persoană este nevinovată până când un judecător stabilește definitiv și irevocabil altfel.

7. În rest, legea este de partea mea, a oamenilor drepți, onești și cu coloană vertebrală, așa că voi uza de Lege când voi opina că asistăm la vreun derapaj de la normele bunei conviețuiri, a climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, derapaj comis prin fapte care să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”, aprecizat primarul comunei Florești, Horia Petru Șulea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here