Dumnezeu a ajutat România, acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să realizeze unitatea naţională, arată mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, în Pastorala de Paşti, susţinând că, atunci şi acum, două valori aveau şi au valoare absolută: credinţa în Dumnezeu şi dragostea de ţară.

IPS Andrei Andreicuţ a arătat, marţi, la Cluj-Napoca, în Pastorala de Paşti, prezentată la reşedinţa mitropolitană, că Unirea a fost visul de generaţii a românilor, mulţi trecând în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni.

”Domnul Hristos s-a rugat Tatălui pentru unitatea noastră spirituală. Anul acesta, însă, ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a ajutat acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să se realizeze şi unitatea noastră naţională, şi-a întors Dumnezeu faţa către români. Această unitate avea la temelie unitatea noastră spirituală. Acesta era visul de generaţii al românilor. Mulţi au trecut în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni. Şi atunci, ca şi acum, nu toţi erau pătrunşi de fiorul sfânt al unităţii. Pe mulţi îi fascinau lucruri mai prozaice şi mercantile. (…) Două valori şi atunci, ca şi acum, aveau şi au valoare absolută: credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de ţară. Dacă le păstrăm, suntem oameni fericiţi, dacă le pierdem, valul vremelniciei ne înghite”, a spus mitropolitul Clujului.

Acesta a subliniat că arena vieţii publice de astăzi este plină de convulsii care îi lasă un gust amar, în condiţiile în care lumea umblă după „lucruri efemere”.

”Ataşamentul spiritual faţă de ţară, faţă de tradiţiile şi valorile ei a slăbit şi ne rugăm lui Dumnezeu să redevină puternic”, a menţionat IPS Andrei Andreicuţ.

Pastorala de Paşti a mitropolitului Clujului va fi citită duminică de preoţii de pe raza mitropoliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here