O tragedie fără proporții s-a petrecut luni seară, după ce un atacator sinucigaș a ucis cel puțin 35 de persoane și a rănit mai mult de 60 într-o piață aglomerată din cartierul Sadr City din Bagdad, în ajunul festivalului Eid al-Adha, potrivit unor surse de securitate și sanitare. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, a transmis agenția de presă a grupării, Nasheer, pe Telegram.

Unul dintre militanții Stat Islamic a detonat vesta sa cu explozibili în mulțime. Surse din spitale spun că bilanțul deceselor ar putea crește, deoarece o parte dintre răniți sunt în stare critică, conform The Guardian.

Premierul, Mustafa al Kadhimi, a ținut o ședință de urgență cu comandanții de top din securitate pentru a discuta despre atac, a precizat cabinetul premierului.

Președintele Barham Salih a publicat un mesaj pe Twitter spunând: “Cu o crimă groaznică țintesc civili din Sadr city în ajunul Eid…Nu vom sta liniștiți până când terorismul este tăiat de la rădăcină”.

În aprilie, grupul militant sunnit Stat Islamic a revendicat un atac cu mașină-capcană, care a avut loc într-o piață din Sadr City, principalul cartier Șiit din Bagdad, și în care au murit patru oameni iar alți 20 au fost răniți.

Statul Islamic a mai revendicat responsabilitatea și pentru un atac cu bombă în ianuarie, care a ucis mai mult de 30 de persoane în piața aglomerată Tayaran din centrul Bagdadului – primul mare atac sinucigaș cu bombă din ultimii trei ani.

Atacuri mari cu bombă erau cândva o obișnuință în capitala Irakului, însă numărul acestora a scăzut de când o invazie a Statului Islamic în nordul și vestul Irakului a fost învinsă în 2017.


sursa: digi24.ro

Citește și: Femeie găsită într-un sac de plastic, cu o funie la gât, în scara unui bloc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here