Istoricul clujean, profesorul Doru Radosav a spus că Emanuel Ungureanu are ”un caracter infect”. Radosav a fost coordonatorul tezei de doctorat a deputatului clujean.

Emanuel Ungureanu este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde a obținut titlul de doctor în istorie la data de 26 septembrie 2016, după susținerea publică a tezei de doctorat Viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în comunism (1945 – 1989).

Comisia de doctorat a tezei deputatului USR a deliberat și a hotărât să atribuie acesteia calificativul Foarte bine, pe baza calificativelor atribuite de membrii Comisiei : prof. univ.dr. Ovidiu Ghitta – președinte, prof.univ.dr. Doru Radosav – conducător de doctorat, prof. univ.dr. Ștefan Bratosin – referent oficial, prof.univ.dr. Gabriel Moisa – referent oficial, conf.univ.dr. Ionuț Costea – referent oficial.

Coordonatorul științific al tezei de doctorat al deputatului Emanuel Ungureanu, Doru Radosav, a transmis că lucrarea de doctorat nu a fost una grozavă, deși i-a fost atribuită calificativul Foarte bine din partea Comisiei de doctorat. 

“Teza nu a fost grozavă. Teza a fost modestă, dar nu grozavă. Punct. A trecut conform cerințelor. El a muncit, într-adevăr, a fost la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității, deci a muncit. Redactarea, însă, nu a fost de cea mai bună factură”, a spus Doru Radosav.

Surse universitare sigure informează că, în urma poziției declarate public față de teza de doctorat a lui Emanuel Ungureanu, deputatul USR a pus mâna pe telefon și l-a luat la rost pe profesorul Doru Radosav fiindcă și-a permis să facă astfel de declarații despre lucrarea sa. 

Emanuel Ungureanu, un subiect care nu merită băgat în seamă

“Emanuel Ungureanu are un caracter infect”, a spus profesorul Doru Radosav, coordonatorul tezei de doctorat a deputatului. 

“Eu îl văd zvârcolindu-se în spațiul public, criticând pe toată lumea, aruncând săgeți peste tot. De multe ori fără argumente sau cu argumente tip USR-iste, de pitpalaci din ăștia care s-au trezit în politică, care au fost anti-sistem. Au fost un partid anti-sistem, dar (acum – n.r.) sunt la guvernare. Și-a găsit să candideze (…)”, a declarat profesorul Radosav.

Reamintim ca deputatul USR Emanuel Ungureanu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a târât zeci de medici prin birourile procurorilor DNA. Dintre toate acțiunile sale, doar o singură plângere s-a transformat într-un dosar. Este vorba despre medicul chirurg clujean Mihai Lucan, fost director al Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal și proprietar al clinicii private Lukmed.

Profesorul Lucan, renumit pentru viteza și numărul transplanturilor de rinichi, a fost acuzat de mită și delapidare, a fost reținut și pus apoi sub control judiciar. Dosarul său, însă, nu are deocamdată o concluzie oficială care să confirme denunțurile.

Medicul chirurg Mihai Lucan este cel care l-a sprijinit pe actualul deputat Emanuel Ungureanu, până când USR-istul a ajuns la putere și a îmbrăcat haina unui adevărat „justițiar” al spitalelor de stat (de menționat că nu se aduc în discuție spitalele private), acesta filmând constant neregulile și condițiile dezastruoase pe care le surprindea în diverse instituții medicale românești. 

“E vorba de caracter său, pentru că în fond și la urma urmei el filmează, critică peste tot, e ca un procuror al sănătății în timp ce el era implicat în sănătate și în mafia sănătății. El a făcut parte, alături de Lucan, din tot felul de asociații. Și s-a legat de Lucan, care este totuși o personalitate medicală cu niște merite importante. 

Modul în care în permanență critică – critică miniștri, critică directori de spitale, critică medicii, critică sistemul de sănătate – evidențiază (caracterul său – n.r.).  Acum e ministru al Sănătății un alt pitpalac. Să vedem ce va face. 

Eu nu-mi refuz doctoranzii, foștii mei studenți doctoranzi, (…) dar trebuie să spunem adevărul”, a afirmat profesorul Doru Radosav pentru EvZ. 

“Emanuel Ungureanu este un subiect care nu merită băgat în seamă”, a conchis profesorul. 

Potrivit unor surse interne din interiorul USR Cluj, Emanuel Ungureanu nu este altceva decât  „un om care își vede de propriul interes”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here