Italian undersecretary of State of Foreign Affairs and International Cooperation, Manlio Di Stefano, during this speech at the business forum of the XVI session of the Italo-Russian Council for Economic, Industrial and Financial Cooperation, at Farnesina in Rome, 17 december 2018. ANSA/MAURIZIO BRAMBATTI

Între Italia și România a început un scandal diplomatic în toată regula, după ce pe Aeroportul Cluj Napoca a fost reținut un transport cu destinația Italia care conținea zeci de mii de măști și echipamente de protecție.

Un subsecretar de stat al instituţiei, Manlio Di Stefano, a declarat presei că, la Bucureşti, mai mulţi emisari ruşi au blocat tranzacţia cu o sumă importantă de bani.

Ambasada Italiei în România a transmis că „nicio activitate atribuibilă statului român nu a făcut obiectul vreunei plângeri sau condamnări, nici măcar morale”.

„Din contră, suntem siguri de colaborarea autorităţilor române în urmărirea eventualelor operaţiuni ilegale comise de oricine pe teritoriul său şi le mulţumim pentru aceasta”, a transmis Ambasada Italiei. Un subsecretar de stat al Ministerului de Externe de la Roma, Manlio Di Stefano, a declarat presei că, la Bucureşti, mai mulţi emisari ruşi au blocat tranzacţia cu o sumă importantă de bani. Afirmaţia nu a fost negată de Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe.

„În lume există ţări care ne ajută şi ţări care au decis să se gândească doar la ele. Noi îi denunţăm pe cei din urmă. Adică pe cei care ţin pentru ei măştile noastre”, a spus ministrul. Di Maio a spus şi că Italia va repatria o mie de studenţi aflaţi în România. „Împreună cu Alitalia, am organizat un zbor de la Bucureşti, iar acum Alitalia mi-a spus că mai organizează încă unul de la Bucureşti către Roma. Vor pleca vineri. Nu vom abandona pe nimeni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here