Cei trei italieni judecați în instanțele clujene pentru o evaziune fiscală de peste 10 milioane de lei rămân cu condamnarea penală emisă în urmă cu doi ani, după ce Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de RICCIARDI VITTORIO, CARRUGGIO ALBERTO și CARRUGGIO VINCENZO.

”În temeiul art. 432 din Codul de procedură penală respinge ca nefondată contestaţia în anulare formulată de condamnaţii :
RICCIARDI VITTORIO, CARRUGGIO ALBERTO și CARRUGGIO VINCENZO – toţi, cu domic. procesual ales la SCA „Moscivits, Steopan, Ilian, Lascău” – Cluj-Napoca, împotriva deciziei penale nr. 1456 din 06.12.2018 a Curţii de Apel Cluj, pronunţată în dosar nr.8626/117/2011** Obligă pe contestatori să plătească, fiecare, câte 200 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței.

În urmă cu aproape 13 ani, ANAF a sesizat procurorii despre un caz de evaziune fiscală comis de trei italieni, RICCIARDI VITTORIO, CARRUGGIO ALBERTO și CARRUGGIO VINCENZO, care prin intermediul a mai multe societăți comerciale au încheiat contracte și facturi false cu ajutorul cărora au comis o evaziune fiscală de aproximativ 10 milioane de lei.

Dosarul a ajuns la DNA Cluj care i-a trimis în judecată pe cei trei italieni care au fost acuzați de evaziune fiscală, spălare de bani,  delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată. Potrivit procurorilor clujeni, în perioada mai 2003 – decembrie 2005, inculpatul Carruggio Vincenzo, în calitate de administrator la S.C. VIATRANS SERV S.R.L., pe baza unor documente contabile false, a înregistrat în evidenţele contabile ale acestei firme mai multe cheltuieli nereale sub pretextul efectuării unor operaţiuni comerciale inexistente în realitate, cum ar fi închirierea de utilaje şi mijloace de transport sau servicii de asistenţă din partea firmelor reprezentate de inculpaţii Carruggio Alberto şi Ricciardi Vittorio. Aceste acte s-au realizat în scopul sustragerii de la plata unor obligaţii fiscale către bugetul de stat în sumă de 6.123.553 lei, echivalentul a 1.665.321,31 euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

De asemenea, ”în aceeaşi perioadă, inculpaţii Carruggio Vincenzo, Carruggio Alberto şi Ricciardi Vittorio şi-au însuşit, pe nedrept, din conturile firmelor pe care le reprezentau suma totală de 3.800.838 euro pe care au transferat-o în conturile din Italia ale S.C. DUECI S.R.L. pe baza unor operaţiuni comerciale fictive, cunoscând că aceşti bani provin din infracţiuni de evaziune fiscală. Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestor operaţiuni, inculpaţii au întocmit în fals 111 facturi fiscale şi mai multe contracte pe care le-au evidenţiat în contabilitatea firmelor implicate în circuit.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă cu suma totală de 10.451.178 lei reprezentând impozit pe profit, TVA şi majorări şi penalităţi de întârziere.Nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile care să poată fi indisponibilizate sau valorificate în vederea recuperării acestei pagube”, arată procurorii DNA.

Soluția de condamnare din dosarul de fond poate fi accesată aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here