În bucătărie se întâmplă foarte multe lucruri în fiecare zi. Este locul în care îți faci cafeaua pentru a începe o nouă zi și unde pui în practică acea rețetă delicioasă pe care ți-a trimis-o mama ta. De aceea, ea nu trebuie nu doar să arate bine, ci să fie și extrem de funcțională. 

Indiferent dacă faci curățenie, gătești sau mănânci, bucătăria ar trebui să fie un spațiu în care te simți excelent, iar un design atent al acestei încăperi te poate ajuta. Dacă intenționezi să renovezi acest spațiu sau chiar să îl amenajezi de la zero, va trebui să te gândești atât la poziționarea mobilierului în acord cu dimensiunile camerei, cât și la aspect, în egală măsură.

Iată TOP 3 sfaturi pe care să le urmezi ca să ai o bucătărie echilibrată!

  1. Asigură spațiu de trecere

Cu siguranță știi cât este de frustrant să nu ai loc să așezi tot ce îți trebuie atunci când faci o prăjitură. Probabil insula este ocupată de cuptorul cu microunde, de filtrul de cafea, de robotul de bucătărie și masa este mult prea mică pentru câte ingrediente ai nevoie. În special atunci când nu beneficiezi de un spațiu prea mare pentru bucătărie, trebuie să o aranjezi cât mai practic posibil și să asiguri îndeajuns de mult spațiu de trecere. Nu ocupa spațiu cu lucruri pe care nu le folosești în mod constant și găsește soluții ca să câștigi mai mult spațiu de mișcare atunci când gătești, cum ar fi o masă pliabilă. 

  1. Gândește-te unde poziționezi gadgeturile electrice

Înainte să alegi un tip de mobilier de bucătărie, ai grijă să ai îndeajuns de multe prize pentru zonele în care intenționezi să utilizezi un aparat de cafea, cuptor pentru prăjitor de pâine, blender și alte aparate de blat. Instalează mai multe prize în spatele dulapurilor și pe insulă, astfel încât să ai energie electrică oriunde ai nevoie. De asemenea, poți să iei în considerare dotarea unui sertar cu prize și porturi USB pentru a crea o stație de încărcare ascunsă pentru dispozitive.

  1. Determină funcțiile insulei de bucătărie

Pe site-ul Homelux poți găsi piese de mobilier de bucătărie pentru toate gusturi, precum și idei de amenajare pentru bucătării cu insulă. Însă, înainte de a achiziționa mobilier nou și de a pune în practică ideile de amenajare, trebuie să te gândești cum o să utilizezi insula. De exemplu, dacă vrei să gătești și să mănânci pe insula bucătăriei, rezervă suficient spațiu, astfel încât blatul să fie separat în siguranță de zona de luat masa. Insula poate adăposti și alte elemente, cum ar fi o chiuvetă sau o mașină de spălat vase, pentru o funcționalitate suplimentară.

Cu alte cuvinte, te poți bucura în totalitate de bucătăria ta dacă te gândești bine la cum vrei să arate și de ce ustensile ai nevoie să fie la vedere, pentru a te asigura că profiți de spațiu la maxim.

Sursa foto: Pexels.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here