Lucrările de izolații și termoizolații sunt cele mai importante etape ale unei construcții, ale unui bloc, ale unei vile sau clădiri moderne. În definitiv astfel de lucrări asigură o protecție a structurilor clădirii de efectele negative ale umidității asupra betonului.

Este necesar să alegeți materiale de calitate de impermeabilizare și un antreprenor care să ofere servicii la cel mai înalt nivel de calitate. Antreprenorul este bine să aibă experiență de câțiva ani în domeniul hidroizolației și să dispună de o echipă de specialiști care să realizeze perfect lucrările de impermeabilizare. Cu cât materialele sunt mai bune și au durata de viață mai mare, cu atât va ține mai mult lucrarea, ea nu va trebui refăcută prea repede. În mod normal orice lucrare de hidroizolație ar trebui să țină mai mult de 10 ani, indiferent de complexitatea acesteia.

Principalele materiale folosite pentru lucrările de hidroizolație și termoizolație, pentru realizarea sistemelor profesionale sunt: membranele bituminoase, membranele de hidroizolații, materiale care creează un strat protector pe suprafața structurii, materialele din polimeri, amorsele bituminoase, membranele PVC, șindrila bituminoasă și alte materiale de brand pentru izolații. Aceste materiale se folosesc pentru hidroizolația și termoizolația la fundații, acoperișuri și terase de clădiri.

Întotdeauna trebuie apelat la specialiștii unei companii de izolații și termoizolații care au experiență în domeniu și care poate efectua lucrări profesionale de hidroizolații, ce respectă standardele de calitate.

Toate construcțiile, indiferent că sunt de tip rezidențial sau industrial, necesită o etapă de hidroizolații care se face la fundație, subsol, terasă sau acoperiș. Pentru ca lucrarea să fie realizată corect este bine să se apeleze la specialiști în sisteme profesionale de hidroizolații la fundații, terase, acoperișuri, dar și în izolații termice și termohidroizolații.

2

Subsolurile, fundațiile locuințelor și terasele au nevoie de lucrări de hidroizolație deoarece ele sunt supuse acțiunii apei și astfel există riscul apariției condensului și mucegaiului. Prin astfel de lucrări se protejează construcția de efectele negative ale apei sau vaporilor.

Blocurile din țara noastră au terase necirculabile care au nevoie de o hidroizolație adecvată care să țină cel puțin 10 ani.

Subsolurile caselor, clădirilor, a unor spații ori garaje pot fi protejate împotriva efectelor nedorite ale pânzei freatice prin lucrări de hidroizolații la fundații. Proprietarii pot avea probleme din cauza umidității și de aceea recurg la astfel de lucrări de hidroizolații pentru protejarea bazei de beton și pentru a folosi subsolul sau spațiul respectiv în scop util, comercial, tehnic, etc. Fără o protecție adecvată împotriva apei este posibil ca fundația să se deterioreze, ceea ce afectează negativ întreaga structură în ansamblu.

Cu siguranță ei vor să se folosească de spațiul disponibil de la subsol. Unii transformă spațiul de la subsol în depozit de materiale, cameră pentru a face sport, sau spațiu pentru depozitarea unor lucruri din casă. Trebuie folosite materiale de calitate care să ofere un strat de protecție pe suprafață și să îndeplinească perfect rolul de impermeabilizare. Lucrările de protecție a subsolului se fac mai întâi în exterior. Pereții subsolului trebuie perfect izolați și la exterior și la interior. Costul lucrării depinde mult de costul materialelor.

La clădirile vechi, blocuri și case, se pot realiza lucrări de termoizolații pentru reducerea pierderilor de căldură și protejarea împotriva igrasiei și mucegaiului. Etanșarea exterioară a clădirilor, protecția pereților și hidroizolația acestora ajută și la reducerea consumului de energie, căldura se păstrează mai mult în interiorul locuințelor.

Dacă pereții sunt izolați corespunzător se pot reduce pierderile totale de energie cu aproximativ 20%. Materialele folosite (ex. membranele hidroizolante, membranele PVC) trebuie să fie de calitate pentru ca spațiul respectiv să se mențină uscat, să se prevină formarea condensului și a mucegaiului, iar lucrarea să țină o perioadă îndelungată de timp. Mulți locatari realizează astfel de lucrări pentru a-și reduce costurile de încălzire pe perioada iernii.  

Costul lucrărilor depinde de complexitatea lor, de tipul clădirii (casă,  bloc, construcție comercială sau industrială), de vechimea și starea clădirii, de condițiile în care funcționează (respectiv dacă este expusă la factorii de mediu agresivi) și desigur de materialele utilizate.

În ultimii ani, tot mai mulți proprietari de locuințe au înțeles necesitatea unor lucrări de izolație și termoizolație și apelează la firme specializate în astfel de servicii. Aceste lucrări par simple la prima vedere dar în realitate sunt foarte complexe atunci când se realizează profesional. Important este ca rezultatul să fie peste așteptări, să se realizeze o impermeabilizare corectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.