Maria Meşter a fost declarată nevinovată în cazul „jafului secolului”. FOTO: BBC / Facebook

Maria Meşter (48 ani), fiul ei, barmanul Emil Bogdan Savastru (30 ani), fostul profesor de sport Sorin Marcovici (53 ani) şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan (49 ani) au fost judecaţi în cazul „jafurilor secolului”, la Londra. Procurorii au susținut vinovăția românilor până în ultimul moment, însă aceștia au fost exoneraţi de orice implicare, potrivit adevarul.ro.

Ce s-a întâmplat

Sume importante de bani şi bijuterii în valoare de cel puţin 25 de milioane de lire sterline au fost furate de o grupare de hoţi care au ajuns la Londra din Italia. Aceştia ar fi făcut trei raiduri între 1 şi 13 decembrie 2019, au declarat anchetatorii.  

Acum, un juriul de la Isleworth Crown Court a dat verdictul, iar românii au fost declaraţi nevinovaţi de către instanţă. Nu a rămas în picioare nici acuzaţia că românii ar fi fost cei care au dat spargerile din vestul Londrei, şi nici acuzaţia că ei ar fi colaborat şi ar fi oferit asistenţă bandei de hoţi care a comis furturile.  

Potrivit sursei citate, cei patru români au plâns la aflarea sentinţei, în timp ce juriul a pronunţat verdicte unanime de nevinovăţie pentru conspiraţie la jaf, în decembrie 2019, precum şi pentru alte acuzaţii alternative.

„Jafurile secolului” în Marea Britanie  

La finele anului 2019, Poliţia londoneză anunţa că mai multe proprietăţi dintr-un cartier de lux al capitalei Regatului Unit au fost sparte în lipsa proprietarilor, iar hoţii au furat sume importante de bani şi bijuterii de zeci de milioane de lire sterline.   

Printre victimele furturilor s-au numărat managerul echipei de fotbal Chelsea, Frank Lampard, şi soţia sa, Christine Lampard, regretatul proprietar al Leicester City FC, Vichai Srivaddhanaprabha, şi Tamara Ecclestone. Fiica magnatului din Formula 1, Bernie Ecclestone, se afla în vacanţă în Laponia, împreună cu soţul ei,  artistul Jay Rutland şi cu fiica lori, ar angajaţii care aveau grijă de proprietatea înstăritei familii au fost luaţi prin surprindere de hoţi.   

Cei patru inculpaţi români au fost declaraţi nevinovaţi, însă doar trei dintre ei au fost puşi în libertate. Fiul Mariei Meşter, femeia acuzată iniţial că ar fi „capul bandei”, Bogdan Savăstru a fost găsit vinovat pentru o altă acuzaţie – tăinuire de bunuri furate – referitor la o geantă şi un ceas furat într-unul dintre raiduri. El îşi va afla pedepasa la o dată ulterioară,deocamdată necunoscută.

Citește și Reacție plină de insulte după ce un tânăr îl acuză pe Cumpănașu că profită de naivitatea copiilor

sursă – adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here