
Plutonierul Kasa Carol Lajos, angajat al Jandarmeriei Satu Mare, este judecat de Tribunalul Militar Cluj-Napoca pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. Victima s-a constituit parte civilă și solicită despăgubiri morale consistente.
Procesul militarului Kasa Carol Lajos, trimis în judecată pentru că ar fi agresat fizic un civil în timpul serviciului, se află în faza de fond la Tribunalul Militar Cluj-Napoca. Faptele de care este acuzat ar fi avut loc în perioada în care acesta activa în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare. Parchetul Militar l-a trimis în judecată pentru purtare abuzivă și vătămare corporală, dosarul penal fiind format la finalul anului trecut.

Victima susține că a fost lovită fără motiv, iar în urma agresiunii a suferit atât leziuni fizice cât și un impact emoțional major. Prin avocații săi, aceasta a cerut obligarea inculpatului la plata a 50.000 de euro cu titlu de daune morale, precum și acoperirea onorariului avocațial.
Procesul a început efectiv după ce instanța a constatat legalitatea rechizitoriului în februarie 2025. De atunci, cauza a fost amânată de mai multe ori pentru audierea martorilor menționați în rechizitoriu. Pe 25 martie au fost acceptate cererile de probatoriu, iar pe 8 aprilie s-a decis citarea în procedură obișnuită a primilor zece martori.
Audierea părților a avut loc în prezența unui interpret autorizat de limba maghiară, întrucât victima nu vorbește limba română. Cheltuielile pentru traducere au fost suportate de instanță, în cuantum de 247,28 lei pentru patru ore de traducere simultană.
Pe parcursul dezbaterilor, instanța a respins mai multe întrebări adresate de avocați, considerându-le nerelevante. Una dintre ele făcea referire la starea de ebrietate a persoanei vătămate în seara incidentului, alta la refuzul testului poligraf.
Kasa Carol Lajos a declarat că nu recunoaște faptele și nu dorește să beneficieze de procedura simplificată. A fost de acord însă, în eventualitatea unei condamnări, să presteze muncă în folosul comunității.
Următorul termen a fost stabilit pentru 6 mai 2025, când urmează să fie audiați alți martori. Procesul continuă cu administrarea probelor și audierea părților, iar instanța urmează să decidă dacă faptele comise în timpul serviciului justifică o condamnare penală pentru jandarmul din Satu Mare.
Citește și: CNA pregătește cenzura oficială în România. Guvernul vrea să controleze tot ce vezi, auzi și spui
Pe când si la Cluj??? ca sunt mai multe spete de jandarmi implicați..ultima aceea când i s-a spart splina unui tânăr de 20 de ani după un concert iar prietenei acestuia i -sa interzis filmarea pe domeniul public de către o cucoana de la aceasta instituție?????..ca sa nu mai zicem de poliția rutiera Cluj……unde GDPR se pare ca nu exista..se fac tot felul de săpături cel mai probabil ilegale cu restrângere de drepturi si libertăți si violarea intimității…filmări de pe camere instalate ilegal de Primărie…etc etc..sau ROMANIA A DEVENIT STAT POLITIENESC!