Un cetăţean român în vârstă de 25 de ani, reprezentant al unui concern occidental a avut inspiraţia ca-n noaptea de marţi spre miercuri să se afle în renumitul Janis Club, la o întâlnire cu un prieten. Acolo, un necunoscut s-a apropiat de masa lor şi i-a confiscat pălăria prietenului său, motiv pentru care acesta s-a grăbit să intervină şi să-i recupereze pălăria. Gestul l-a costat o palmă, iar după replica lui, tot o palmă, a urmat un pumn în plină figură, extrem de puternic, al individului, despre care s-a aflat că e din Iaşi. Acum poliţia încearcă să facă lumină în acest caz şi să-l tragă la răspundere pe atacator.

Tânărul –m-a rugat să-i spun Andrei – dotat cu un simţ al umorului şi o vioiciune spirituală ieşită din comun, la întrebarea mea ce vânt îl aduce la cabinetul de consultaţii îşi dezvăluie, zâmbind trist, gura văduvită de un dinte din faţă şi-şi scoate din buzunar o eprubetă, cu un lichid transparent în care pluteşte dintele „rebel”. Îmi mărturiseşte – sub promisiunea că nu-i voi dezvălui identitatea sau date care să-l identifice – că în noaptea de marţi spre miercuri se afla, împreună cu un prieten, în celebrul Janis Club, lângă un pahar de băutură. “Efectiv, povesteam cu prietenul meu, când, pe la ora doisprezece şi jumătate, un consumator i-a luat acestuia pălăria din cap şi a plecat cu ea. Eu m-am ridicat după el şi am vrut să o iau înapoi, dar el nu mi-a lăsat-o, ba, mai mult, mi-a ars o palmă peste obraz. Eu, am replicat şi l-am pleznit şi eu o dată, la rândul meu… Atunci, sărindu-i ţandăra, individul m-a pocnit, serios, cu pumnul în gură zburându-mi, instantaneu, unul din dinţii din faţă. Bodyguarzii au intervenit, rapid, însă lovitura o încasasem deja, aşa că lor nu le-a mai rămas decât să-l imobilizeze pe individ şi să cheme poliţia”, mărturiseşte tânărul. După sosirea autorităţilor agresorul a fost reţinut şi dus la Secţia 1 Poliţie, pentru declaraţie iar victima a făcut acelaşi lucru. Continuă tânărul, intrigat, ridicând tonul: „La un moment dat, atacatorul a vrut să mă împace, promiţându-mi suma de două mii de lei. Sumă ridicolă, având în vedere că un implant de dinte costă circa şase sute de euro – plus că umilinţa la care m-a supus a fost destul de mare, fiindcă din “ţigan” nu m-a slăbit nicio clipă – chiar dacă, vedeţi şi dumneavoastră nu-s atât de bârnace”. Mărturiseşte că, imediat după vizita de la poliţie, s-a prezentat şi la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde medicii i-au confirmat temerea că dintele său nu mai poate fi reparat decât printr-o procedură costisitoare şi de lungă durată. Schimbăm câteva fraze, pe alte teme – şi acesta mă uimeşte, dovedindu-se un tip cu adevărat capabil, cu o carieră profesională absolut impresionantă, în ciuda vârstei sale. Este poftit apoi în cabinetul de consultaţii şi se întoarce după câteva minute cu un certificat în care legiştii i-au recomandat douăsprezece zile de îngrijiri medicale. Apoi, preocupat, îşi ia rămas bun şi părăseşte în grabă instituţia clujeană.

„În acest caz poliţia a întocmit un dosar pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, iar autorul a fost identificat în persoana unui tânăr de 26 de ani din municipiul Iaşi. Conflictul s-a declanşat în urma unui conflict spontan, izbucnit în local pe fondul consumului exagerat de alcool”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here