Patru clujeni, cu vârste cuprinse între 25 și 28 de ani, au fost condamnați cu suspendare pentru că au bătut, sechestrat și amenințat cu moartea doi clujeni, jucători împătimiți de poker. Pariorii au luat de la unul dintre ”bombardieri” câteva mii de euro pentru a-și achita o datorie și nu a mai returnat banii. Unul dintre cei doi jucători de poker a fost dus la o ”plimbare” cu mașina în Hoia, iar celălalt a reușit să fugă și s-a adăpostit într-un magazin. Printre ”bombardieri” se numără și un luptător de MMA din oraș, zis Ramezu.

La mijlocul anului trecut, Darius Ghior, jucător împătimit de poker, a luat de la  Dan Mihnea Râurean și Cristian Gabriel Mureșan câteva mii de euro. Jucătorul de poker știa exact ce urma să facă cu banii: să își plătească o datorie mai veche, fără să le mai dea celor doi banii înapoi.

Suma exactă a banilor împrumutați nu se știe cu exactitate pentru că cei implicați în afacere au dat declarații contradictorii în fața polițiștilor și a procurorilor.

Pe de o parte, Râurean și Mureșan spun că i-au dat 40.000 de lei, bani obținuți de pe urma partidelor de poker. Cu ei vroiau să cumpere criptomonedă de la cel din urmă. Pe de altă parte, Ghior susține că a primit de la cei doi 8.500 de euro, pentru a le face rost de marijuana. Însă, în declarații a ținut să precizeze că în realitate, nu avea posibilitatea și nici nu a intenționat să facă acest lucru. Cert este că, pe parcursul audierilor, atât inculpații cât și cele două persoane vătămate, s-au încurcat în declarații.

Ghior și-a plătit datoria, iar Râurean și Mureșan au rămas cu buzele umflate pentru că nu au mai primit înapoi nici criptomonezi, nici marijuana și nici banii dați. În schimb, Ghior le-a vândut celor doi o poveste care se termina cu el tâlhărit de multe persoane necunoscute.

În ziua următoare, Râureanu, Mureșan, i-au cooptat în afacerea recuperării banilor pe NICOLAE BOGDAN, luptătorul de MMA MESHERQI DARIUS RAMEZ și încă o altă persoană, pe care polițiștii nu au reușit să o identifice.

L-au chemat pe Ghior la Casa Vikingilor, care a venit însoțit de un prieten, Adrian Cătălin Dodea.

Însă, ”bombardierii” aveau un plan secret pe care doreau să îl pună aplicare pentru a-l convinge pe Ghior să returneze banii. În apropierea localului erau parcate o dubă roșie, în care se afla persoana pe care polițiștii nu au reușit să o identifice, și un autoturism Mercedes care îi aparține lui Nicolae Bogdan. Băieții erau echipați cu bastoane telescopice, cuțite stil fluture și alte obiecte folositoare pentru a pune în aplicare planuri de acest gen. Schema lor era simplă: să-l ducă pe Ghior în pădurea Hoia, un loc liniștit, unde le-ar fi fost mult mai ușor să îl convingă de faptul că datoriile trebuiesc plătite.

O excursie în Hoia

Însă, dacă planul ”bombardierilor” consta în aplicarea unor corecții fizice și recuperarea banilor, Ghior și Dodea au trebuit să se gândească rapid la un alt plan, anume de a scăpa de bătaie.

Rechizitoriul procurorilor arată cum a fost organizată excursia în pădurea Hoia.

”Persoanele vătămate au fost de acord și au urcat de bunăvoie în autovehicul. Autoturismul a fost condus de către inculpatul Nicolae Bogdan, proprietarul mașinii, iar în el au mai urcat Râurean Mihnea Dan (dreapta față) și Mesherqui Darius-Ramez (dreapta spate), persoanele vătămate ocupând locurile din mijloc, bancheta spate (Ghior) și stânga spate (Dodea). În același timp, inculpatul Mureșan Gabriel Cristian a urcat în autoutilitara de culoare roșie, care era parcată în apropiere, la o distanță mai mare de locul de întâlnire. În autoutilitară se mai aflau, după cum am arătat, martorul M. P.-G.și, posibil, o persoană neidentificată până la acest moment. Autoutilitara a rulat în urma autoturismului Mercedes. După plecarea de pe loc a autoturismului, inculpatul Ramez le-a adresat amenințări cu acte de violență persoanelor vătămate, afirmând că îi vor duce pe amândoi în pădurea Hoia să îi bată pentru că și-au însușit suma foarte mare de bani pe care o datorau inculpaților. Din această cauză, când autoturismul a fost oprit la o intersecție, persoana vătămată Dodea Cătălin Adrian a deschis portiera stânga spate și a coborât, intenționând să fugă. Întrucât agresorii au vrut să îl prindă, GHIOR DARIUS NICOLAE a profitat de situație și a coborât și el. Inculpații Mureșan și Nicolae au încercat să-l prindă pe Ghior, prinzându-l de haine, punându-l la pământ, lovindu-l și rupându-i tricoul, pe care l-au aruncat pe un gard (fiind ulterior găsit de către organele de poliție în același loc), însă nu au reușit, acesta reușind să fugă. Inculpatul Râurean l-a urmărit pe Dodea, ulterior alăturându-i-se și inculpatul Mureșan”.

Cei doi l-au prins pe Dodea și l-au băgat cu forța în mașina Mercedes. Cei din duba roșie au văzut că le scapă prada și s-au implicat în urmărire.

”Martorul M. P.-G., a coborât și l-a urmărit pe Ghior, alergând în urma acestuia (care era în bustul gol) și lovindu-l cu un baston telescopic peste picior. Persoana vătămată s-a refugiat într-un magazin alimentar. Între timp a ajuns la magazin Gabriel Mureșan care, în prezența oamenilor care așteptau la rând l-a amenințat pe Ghior că îl va omorî pentru ”zece mii de euro”.

Ghior a sunat repede la poliție, iar  Mureșan a fugit urcându-se în Mercedes. Acolo erau ceilalți trei inculpați împreună cu Dodea, care avea inima cât un purice.

Bombardierii și pokeriștii scăpați de părinți

Chiar dacă Ghior scăpase, ceilalți și-au continuat planul cu amicul lui, Dodea, care, practic nu avea nimic de-a face cu faptul că prietenul lui îi păcălise pe ”bombardieri”.

Cele două mașini au ajuns în Hoia și au oprit la aproximativ 500 de metri de Muzeul Satului. 

Conform declarațiilor lui Dodea, după ce au coborât din mașini, o persoană neidentificată care a coborât din duba roșie l-a amenințat cu un cuțit. În cealaltă mână avea un tricou și un recipient de plastic. I-a explicat că dacă nu face rost de bani va fi înecat ca în filmele de acțiune.

Printre lacrimi a încercat să le explice că nu are nicio treabă cu această afacere.

Bombardierii i-au spus că nu va pleca de acolo până când nu-l va suna pe Ghior și nu îl va convinge să vină și el la ”petrecere”. Pentru că nu a răspuns nimeni la telefon, bătăușii l-au pus să o sune pe mama lui Ghior.

Între timp, pe Râurean l-a sunat tatăl lui care i-a spus să vină repede acasă pentru că îl caută poliția. Așa că l-a rugat pe Nicolae să îl ducă repede acasă cu mașina. Cei doi au plecat din pădure, dar la scurt timp Nicolae s-a întors în Hoia.

Între timp, inculpații MESHERQI  și Mureșan au încercat să îi contacteze pe Ghior și pe mama lui. Ca întotdeauna, mama a salvat situația!

Le-a spus celor doi că nu știe unde este fiul ei, nici de bani și că, mai bine, se liniștesc și toate se vor rezolva.

Așa că, ”bombardierii” s-au calmat și l-au dus pe Dodea în oraș.

Însă, polițiștii completau hârtiile pentru a-i pune pe ”bombardieri” sub acuzare.

La audieri cei patru au încercat să se disculpe: au spus că nici măcar nu îi cunoșteau prea bine pe cei doi pe care i-au dus la plimbare în Hoia, că nici între ei nu se cunosc atât de bine și că, practic, totul a fost concurs nefast de împrejurări.

Daune morale de 6.000 euro pentru o excursie în Hoia

Potrivit motivării judecătorești, cei patru ”bombardieri” clujeni au fost puși să le plătească celor doi jucători de poker, daune morale în valoare de 6.100 euro și cheltuieli de judecată în valoarea de 5.500 lei. Din nefericire, polițiștii și procurorii nu au reușit să îl identifice pe cel care plănuia să îl înece pe Dodea și, printr-o minune, martorul M.P.G. nu a devenit inculpat, chiar dacă a participat și el la planul respectiv.

Cei patru inculpați Râurean Mihnea-Dan, Mesherqi Darius-Ramez, Nicolae Bogdan şi Mureşan Gabriel-Cristian au condamnați la pedepse cu suspendare, adică fără nicio zi de pușcărie, în afară de cea în care au fost reținuți.

3 COMENTARII

  1. Normal că se fac infractiuni la poker. De exemplu, la Players Poker Club se joacă în fiecare noapte. Sâmbătă, 27.11.2021., clubul a fost deschis pănă la 5 dimineața. A fost sesizată politia si jandarmeria dar acestia au refuzat să intervină și au zis că e închis clubul. Dar ei se închid înăuntru și dau drumul jucătorilor pe ușa a 2-a. La ora 21-22 în club erau în jur de 60 de persoane. Nu se poartă mască, nu se verifică certificatul verde, nu se închide la ora 21, conform legii. Fiind un club al interlopilor, aflat sub protectia politiei, nu se ia nicio masura. Dar exista filmari și capturi de pe aplicatia Lets Poker, în care se vede clar că clubul functiona dupa ora 21, până la 5 dimineața, precum și numele jucatorilor aflati înăuntru. Acestea vor fi predate autoritatilor nationale, judiciare si medicale, în vederea luarii masurilor legale pt oprirea acestui focar de raspăndire a sars cov-2. Se pare că exista o complicitate evidentă între politia cluj si acest club. Gazeta de cluj a fost informata iar mâine am să le pun la dispozitie toate probele,complete, privind acest dezmăț care durează de multe luni de zile. Capturi de ecran, filmări, zeci de nume de persoane, inclusiv nevaccinate,etc. P.s. Dacă politia nu ar fi în cârdășie cu ei, atunci ar lua înregistrările de pe camere și înregistrările din calculatoarele clubului și ar constata repede că acest cuib încalcă legea seară de seară. Măine vă pun la dispozitie toate probele, Gazeta de Cluj. Înregistrătri, capturi de ecran, persoane. Apoi le trimit autoritaților de la București. La cluj e cosa nostra, omerta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here