Adina Daria Lupea, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, s-a pensionat, după ce, în această toamnă, a îndeplinit condiția de vechime de 25 de ani.

Într-un interviu acordat în urmă cu câteva luni, Adina Lupea a precizat că magistratura trebuie să-și redobândească încrederea în sine

„Trăim într-o lume tot mai agresivă şi care parcă şi-a pierdut simţul responsabilităţii, este acum la ordinea zilei să critici, uneori în termeni extrem de agresivi, magistraţii şi sistemul de justiţie. Desigur, multe reflecţii sunt şi consecinţele acţiunilor noastre, pentru că, aşa cum o spun mereu, suntem şi noi reflecţia societăţii”, a spus fosta judecătoare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, judecătoarea a precizat că 25 de ani în acest sistem au fost destui, precizând că îi admiră pe cei care rămân peste această limită.

„Aș fi rămas într-un sistem normal. Să zicem maxim cu 10 cauze pe ședința, fiind și instanța de apel care pronunță hotărâri definitive. Să ai timp de oameni, de dosare, să nu fii copleșit de volumul de muncă, să nu fii tracasat de plângeri și sesizări, aș fi rămas într-un sistem în care JUSTIȚIA să fie respectată. Însă nu e”, a scris Adina Lupea.

Citește și: Adina Lupea, judecător la Curtea de Apel Cluj, spune că nu mai apucă încă o toamnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here