Preşedintele Klaus Iohannis a avut parte de momente neplăcute joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii. După ce a confundat şedinţa celui mai important for al justiţiei cu o tribună politică şi a vorbit despre majorităţi parlamentare, Iohannis a fost pus la punct de judecătoarea Gabriela Baltag care i-a atras atenția președintelui că: ‘Obiceiul dvs de a face politică în CSM este evident’. Judecătoarea Baltag i-a cerut lui Klaus Iohannis să nu mai aducă dezbinare în instituţie.

„Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi. Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile. Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSAT pe această chestiune”, a afirmat judecătoarea Baltag, potrivit stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis s-a ridicat şi a plecat, refuzând să le răspundă magistraţilor

Klaus Iohannis a fost luat la întrebări de magistrați, însă la final, în loc să le răspundă, Iohannis s-a ridicat şi a plecat. Judecătoarea Gabriela Baltag îl întrebase pe Klaus Iohannis care este poziţia sa cu privire la reintroducerea serviciilor secrete în justiţie, în condiţiile în care a votat în CSAT în favoarea proiectului propus de Predoiu în acest sens.

„Vă mulţumesc tuturor şi vă doresc mult succes!”, a afirmat Klaus Iohannis la final, după care a părăsit şedinţa.

Klaus Iohannis a reuşit să irite magistraţii

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis în plenul CSM, în care şi-a continuat campania electorală şi a vorbit despre majorităţi parlamentare, a reuşit să irite magistraţii. Judecătoarea Simona Marcu, fost preşedinte CSM, a lansat un îndemn la o abordare matură, după discursul preşedintelui Iohannis.

„Ştiu că suntem în prag de alegeri, dar nu să se titreze pe marginea şedinţei noastre de astăzi titluri de genul ‘în plenul CSM se vorbeşte despre parlamentare toxice vs majorităţi parlamentare progresiste’ pentru că nu este acesta rolul nostru. Aş dori să adresez un îndemn la echilibru şi, ca să îl citez pe domnul preşedinte, o abrdare matură, lipsită de partizanat”, a afirmat Simona Marcu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here