Judecătoria Cluj Napoca a trebuit să se pronunțe într-un dosar în care Mihai Roman (zis Roșeață) a făcut o plângere penală împotriva lui Ioan Ghencean, fostul șef al Poliției din Negrești Oaș. Polițistul, între timp pensionat, ar fi trebuit să investigheze cazul în care Roșeață a fost atacat cu sălbăticie de un milionar din zonă, Mihai Crișan, însă probele au fost ținute la dosar pentru mai mult timp.

Magistratul Raul Focșan, de la Judecătoria Cluj Napoca a trimis dosarul în care Mihai Roman, zis Roșeață, i-a făcut plângere penală fostului șef al poliției Negrești Oaș, Ghencean Ioan, acum pensionar, să fie judecat la Judecătoria din Negrești Oaș.

Plângerea penală depusă împotriva polițistului pensionar vine în urma unei altercații extrem de violente în care milionarul Mihai Crişan şi garda sa de corp, Ioan Palade, în urma unei altercaţii verbale, îl măcelăresc pe Mihai Roman, poreclit de localnici Roşeaţă. Agresiunea a fost filmată de camerele de supraveghere montate la intrarea într-un liceu din apropiere. Potrivit înregistrărilor, după ce atacatorii au fugit de la locul faptei, Ioan Ghencean, comandantul Poliţiei Negreşti Oaş de la vremea respectivă, a şters urmele de sânge cu mopul. De asemenea, din dosarul care a fost deschis, înregistrările şi martorii au dispărut.

Gazeta de Cluj a dezvăluit evoluția milionarului Mihai Crișan, fost cioban devenit milionar, îndeosebi din afaceri cu statul (Electrica, Transelectrica). El deține un complex turistic, o fabrică de mobilă, o fabrică de uși și geamuri termopan, o fermă de bovine, o fermă de ovine, o păstrăvărie, restaurante și alte spații comerciale. Mihai Crișan și apropiați de-ai săi, îndeosebi fiul său Romeo, au fost implicați în afaceri ilegale cu țigări de contrabandă și cu material lemnos.

Trei luni de spitalizare după ce a fost ”tranșat” cu un cuțit

Atacul a ajuns și în atenția senatorului Valer Marian, fost procuror şi jurnalist, care a făcut mai multe interpelări în cazul respectiv.

“În faţa unui bar din oraşul Negreşti-Oaş, numitul Mihai Crişan împreună cu garda sa de corp Ioan Palade, un individ violent, de etnie romă, i-au aplicat tânărului Mihai Roman 13 lovituri de cuţit prin care i-au pus în pericol viaţa (o lovitură în partea dorsală a capului, în zona cerebelului, o lovitură în partea anterioară a gâtului, în apropierea venei jugulare, 6 lovituri în antebraţul drept, 2 lovituri în braţul drept şi 3 lovituri în antebraţul stâng). În loc să-i reţină pe agresori şi să conserve probele de la locul faptei, şeful Poliţiei oraşului Negreşti-Oaş a şters toate urmele de sânge cu mopul şi nu a preluat nici el nici ceilalţi anchetatori imaginile înregistrate pe camera video din zonă. Mihai Roman a fost internat de urgenţă la Cluj Napoca unde i-a fost salvată viaţa, iar ulterior a primit de la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Satu Mare certificat medico-legal care prevedea că leziunile ce i-au fost cauzate necesitau 90 de zile de îngrijiri medicale. În timpul spitalizării, partea vătămată a fost ameninţată în spital atât de agresorul Mihai Crişan, care i-a spus că-l “face” respectiv că-l omoară dacă va solicita anchetarea sa, şi de fiul său Romeo Crişan, care i-a arătat o armă de vânătoare ascunsă sub haină. Partea vătămată a fost ameninţată în spital inclusiv de doi poliţişti anchetatori (cu numele Mocanu respectiv Vida), care i-au solicitat să nu insiste în anchetarea lui Mihai Crişan pentru tentativă de omor. Partea vătămată a trebuit sa plece cu familia din ţară în Franţa, pentru a scăpa de ameninţările proferate la adresa sa şi a copilului său minor de către Mihai Crişan, care în cursul acestui an l-a bătut şi pe prietenul său Miroslav Dângă numai pentru motivul că se află în relaţii apropiate”, arată una dintre interpelările senatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here