ciocan tribunal

Decanul Baroului Cluj, Flavia Maier, anunță că începând de astăzi, 3 iulie, activitatea Judecătoriei Turda ”este suspendată în scopul îmbolnăvirilor cu COVID-19”.

”În scopul evitării răspândirii îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19, pentru siguranța personalului și a publicului, vă aducem la cunoștință ca activitatea instanței este suspendată în data de 03.07.2020, cauzele care au termen la această dată urmând a fi reprogramate, cu citarea părților pentru noile termene ce vor fi stabilite.

În măsura în care vor fi stabilite noi măsuri, vă vom aduce la cunoștință de îndată”, se arată în adresa trimisă de președintele Judecătoriei Turda, Luminița Filip către Baroul Cluj.

Amintim că ieri, Casa de avocatură Lăpușan & Partners, condusă de cunoscutul avocat Mihai Lăpușan, a intrat în izolare pentru că unul dintre avocații asociați este soția judecătorului de la Curtea de Apel Alba, judecător depistat pozitiv la testul pentru Covid 19, alături de mai multi grefieri (Citește detalii AICI).

În 1 iulie, Curtea de Apel Alba Iulia și-a suspendat activitatea până vineri, pentru dezinfecție și igienizare generală a instanței, după apariția unui focar de coronavirus depistat după testarea a 123 de angajați. Testele au fost pozitive pentru cinci judecători și o grefieră și incerte pentru alți doi angajați ai instanței.

„Marți, 30.06.2020, întreg personalul Curții de Apel Alba Iulia aflat în activitate, respectiv 123 de persoane au fost testate pentru COVID-19 prin metoda ”pooling”. Rezultatele testării comunicate astăzi de reprezentanții D.S.P. Alba evidențiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive iar în alte două cazuri incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare și relații publice) rezultatele testelor de ieri au fost negative. Pentru siguranța colegilor și a publicului nostru, personalul instanței va fi retestat la sfârșitul săptămânii”, au transmis reprezentanții instanței într-un comunicat remis presei miercuri, 1 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here