O instanță din Canada a decis că un tată antivaccinist nu are dreptul să își viziteze fiul pentru că ”nu este în interesul minorului”.

Aceasta este prima hotărâre care privează un părinte de dreptul de a-și vedea copiii în contextul imunizării împotriva virusului pandemic în această țară nord-americană, informează BBC.

În hotărârea pronunțată, judecătorul Jean-Sébastien Vaillancourt a constatat că, deși litigiile juridice care implică copii sunt judecate în Canada pe baza criteriului a ceea ce este mai bine pentru ei, în acest caz „nu este în interesul” copilului să aibă contact cu tatăl său „dacă acesta nu este vaccinat și se opune măsurilor de sănătate în contextul epidemiologic actual”, deși „în mod normal ar fi fost în interesul copilului să aibă contact cu tatăl său”.

Mama copilului are custodia acestuia, în timp ce tatăl are dreptul de a-l vizita „inclusiv în weekend-uri alternative și o săptămână în timpul vacanțelor”, potrivit acordului dintre părinți. Tatăl a fost cel care a depus o cerere la tribunal la mijlocul lunii decembrie pentru a obține o modificare a drepturilor sale de vizită, precum și pentru a solicita o zi în plus cu fiul său în timpul sărbătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here