Judecătorii de la Tribunalul Cluj au constatat printr-o hotărâre judecătorească nulitatea absolută a unei percheziții domiciliare făcute la Fekete Marczika Istvan, un traficant de bani falși care se află încarcerat acum la Penitenciarul Gherla.

”În baza art.425 ind.1 al.7 pct.2 lit.a, art.347 C.pr.pen. admite contestaţia declarată de către inculpatul F. M. I. , în prezent arestat preventiv în altă cauză în Penitenciarul Gherla împotriva Încheierii penale nr. 249 din data de 19.05.2017 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Cluj Napoca pronunţată în dosarul cu nr. 224/211/2017/a1 al aceleiaşi instanţe, pe care o desfiinţează în parte, şi soluţionând cauza: În baza, art. 347al.3 rap. la art. 345 al.1 şi 2 C.pr.pen., art. 281 al.1 lit.f C.pr.pen. constată nulitatea absolută a percheziţiei domiciliare efectuate la domiciliul inculpatului F. M. I. şi dispune excluderea dintre mijloacele de probă a procesului verbal de efectuare a percheziţiei domiciliare din data de 09.06.2015 precum şi a planşei foto aferente (f. 108-137 vol.1, dosar U.P.). În temeiul art. 345 al.3 C.pr.pen. dispune comunicarea prezentei încheieri procurorului”, arată soluția pe scurt a judecătorului de cameră preliminară.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

  • FEKETE-MARCZIKA ISTVAN (în stare de arest preventiv) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la punerea în circulaţie de valori străine falsificate, complicitate la înşelăciune şi deţinerea de valori străine falsificate în vederea punerii lor în circulaţie;
  • TEREC SORIN-MARIUS (în stare de arest preventiv) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la punerea în circulaţie de valori străine falsificate, complicitate la înşelăciune, deţinerea de valori străine falsificate în vederea punerii lor în circulaţie, conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat, conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;
  • BALINT CAROL (arestat preventiv în lipsă) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de valori străine falsificate, înşelăciune, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La propunerea şi cu sprijinul inculpatului Terec Sorin-Marius, inculpatul Fekete-Marczika Istvan a achiziţionat în cursul lunii mai 2015, suma de 20.000 euro compusă din bancnote falsificate în cupiură de 200 euro, la o paritate convenabilă, din localitatea Ruse, Bulgaria, de la cetăţeni bulgari rămaşi neidentificaţi ce se află în anturajul primului inculpat.

Beneficiind de suportul intelectual şi material al inculpatului Terec Sorin-Marius, împreună cu care a identificat pe site-uri de anunţuri online de profil autovehicule second-hand, marca BMW, recunoscute ca fiind facil de introdus pe piaţa auto, la data de 21.05.2015, inculpatul Fekete-Marczika Istvan, prin interpusul Balint Carol, a pus în circulaţie pe raza municipiului Cluj-Napoca suma de 8.600 euro în bancnote contrafăcute din cupiura de 200 euro, cu ocazia achiziţionării unui autoturism marca BMW seria 3. Fapta a fost comisă în contextul în care, anterior, la data de 19.05.2015, cei trei inculpaţi au încercat să pună în circulaţie pe raza judeţului Maramureş sumele de 18.000 euro, respectiv 15.400 euro, cu ocazia achiziţionării unor autoturisme marca BMW seriile 1 şi 7. Datorită diligenţei sporite a vânzătorilor vizaţi, una dintre tranzacţii nu s-a finalizat, iar în cazul celeilalte, bancnotele contrafăcute au rămas doar temporar în posesia victimei înşelăciunii, fiind returnate inculpaţilor în scurt timp, cu consecinţa recuperării vehiculului.

Din probatoriul administrat în cauză a mai rezultat că, în perioada 25.05.2015 – 26.05.2015, inculpatul Fekete-Marczika Istvan a achiziţionat de pe raza municipiilor Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, în interes personal, prin acelaşi interpus Balint Carol, un număr de 4 telefoane mobile de ultimă generaţie, inducând în eroare vânzătorii cu privire la autenticitatea monedei şi reuşind astfel să introducă în circuitul economico-financiar suma cumulată de 2.600 euro, compusă din acelaşi tip de contrafaceri în cupiură de 200 euro.

Cu ocazia unui flagrant efectuat asupra inculpatului Fekete-Marczika Istvan, la data de 08.06.2015, de către organele de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Cluj, într-o altă cauză penală, asupra acestuia s-a descoperit un număr de 24 bancnote contrafăcute în cupiură de 200 euro şi 4 bancnote falsificate în cupiură  de 100 USD, moneda fiind destinată punerii în circulaţie. Totodată, cu ocazia percheziţiei domiciliare la locuinţa inculpatului Terec Sorin-Marius au fost descoperite şi ridicate 18 bancnote falsificate din cupiura de 100 USD din acelaşi tip de contrafacere, de calitate superioară, valorile străine fiind destinate plasărilor în circuitul monetar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here