În urma unui proces intentat de judecătorul Camelia Bogdan, Inspecția Judiciară va trebui să îl investigheze pe Lucian Netejoru, magistratul care conduce această instituție. Verdictul vine de pe urma unui proces care se deșfăsoară la Curtea de Apel București.
Curtea de Apel București a anulat pe 6 noiembrie o rezoluție de clasare emisă de către Inspecția Judiciară și semnată de purtătorul său de cuvânt, care nu avea acest drept, și a obligat instituția să facă noi verificări în dosar. Camelia Bogdan a arătat ca aceasta e o practică, scrie Newsweek.
Totul a pornit de la un dosar depus la Curtea Constituțională a României (CCR) de către o judecătoarea de la Curtea de Apel București. Pe 3 ianuarie anul acesta, avocatul ales de magistrat a trimis CCR concluziile scrise pentru o excepție de neconstituționalitate invocată de către magistrat.
„Pe data de 03.01.2020, nu în nume personal, ci doar în calitate de apărător ales al unei doamne judecătoare de la Curtea de Apel București, am depus concluzii scrise într-un dosar aflat pe rolul Curții Constituționale, în care clienta mea are calitatea procesuală de autoare a excepției de neconstituționalitate, iar Inspecția Judiciară este și ea parte în proces, în calitate de intimată.
Concluziile scrise conțin expres această denumire, indică expres că sunt destinate Curții Constituționale, numărul dosarului, data ședinței de judecată, părțile procesuale și calitatea mea de apărător ales. Ele sunt semnate electronic de mine.
Concluziile scrise au fost expediate de mine prin email, de la adresa mea profesională de avocat, către Curtea Constituțională, email-ul indicând de asemenea expres că destinatarul este Curtea Constituțională, numărul de dosar, data ședinței de judecată și faptul că prin el se depun la dosar concluzii scrise.
Din curtoazie profesională, am pus în copie, ca destinatar al respectivului email, Inspecția Judiciară, ca parte procesuală (intimată) în respectivul dosar al Curții Constituționale, indicând expres acest lucru atât în concluziile scrise, cât și în textul email-ului”, a explicat avocatul Corneliu Liviu Popescu, într-o petiție către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Două săptămâni mai târziu, avocatul a avut supriza să afle că aceste concluzii au fost considerate de către Inspecția Judiciară drept o sesizare împotriva unui magistrat. Dar, pentru că nu ar fi fost semnată, sesizarea a fost clasată (închisă).
A doua surpriză avea să fie și mai mare: clasarea a fost dispusă de către șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, dar a fost semnată de către purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, Alin Bogdan Alexandru.
No.da’ ce-i rau in asta ? Doar stie doamna ca pestele se impute de la cap,si se curata de la coada..! Apropo ,seful e Netejimoru’sau Nechezoru(nici o aluzie la nechezolu’de pe vremuri) /