Avocatul Dumitru Dobrev a anunțat vineri că judecătorul Cristi Danileț a câștigat definitiv un proces împotriva CSM vizând suspendarea din funcție. Procesul a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție și a vizat anularea unei decizii din decembrie 2021 prin care CSM l-a suspendat din funcție pe judecătorul din Cluj după ce acesta a postat imagini personale pe rețelele sociale.
”L-am repezentat ca avocat pe Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi. Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă.
Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărîrea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începînd cu data de 13.12.2021. Ca o consecință, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată”, a scris Dumitru Dobrev pe Facebook.
Reamintim că CSM l-a suspendat pe Danileț după ce acesta a postat pe tiktop imagini cu el executând mișcări de arte marțiale sau tunzându-și gardul viu.
”Mă bucur că am reușit să contribui cu modestele mele mijloace la această mică victorie a normalității. Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților. Procesul încheiat azi arată cât de importante și delicate sunt mecanismele statului de drept și cât de prețios este să apărăm ce s-a câștigat cu greu în ultimul deceniu”, a mai scris avocatul.
Citește și: Cetățean britanic prins pe Aeroportul Cluj după ce a accidentat o gravidă pe trecerea de pietoni
Numai uitîndu-vă la el, fără chimono, fără chitră electrică, v-ați duce la el să-i cereți un sfat?
Justiție nu înseamnă dreptate!
Cum puteti spune „Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților”? Adica judecatorii nu trebuie judecati, sanctionati conform legiilor? Ei sunt mai presus de lege. Tocmai ei ar trebui sa fie foarte des dati in judecata, la ce justitie avem. La ce solutii dau(aceleasi spete, rezultate diferite, oameni de afaceri ce au furat miliarde achitati, si tiganul care fura de foame o gaina ia 5 ani de inchispare, etc)