Judecătorul Cristi Danileţ a câştigat definitiv cel de-al doilea proces cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) privind excluderea sa din magistratură. Cu toate acestea, Danileț este suspendat din funcție până la o soluție definitivă a instanței în cel de-al treilea proces.

CSM a dispus măsura excluderii din magistratură de trei ori înpotriva judecătorului Cristi Danileț pentru abateri disciplinare, iar pentru a se întoarce în sălile de judecată acesta trebuie să câștige și cel de-al treilea proces cu CSM.

„Azi, am câştigat definitiv, la Curtea supremă, un al doilea proces cu CSM. Anul trecut, în mai 2022, mă sancţionase pentru că aş face parte din două formaţiuni politice – VeDem Just, cu care promovez educaţia juridică, şi ICDE-România Europeană, cu care militez pentru cultura democratică europeană – şi că cele două asociaţii au semnat comunicate de presă împotriva Guvernului. Or, magistraţilor le este interzis să facă politică.

S-au oferit să mă apere două avocate: Luminiţa Tuleaşcă şi Cornelia Lalu. Ele au convins ICCJ că CSM s-a înşelat atunci când m-a sancţionat cu excluderea din magistratură şi au anulat în întregime soluţia iniţială. Le mulţumesc doamnelor avocat! Din păcate, încă nu mă pot întoarce la tribunal. În total, am fost sancţionat de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. Până acum, am câştigat două procese. Mai am unul. Între timp, pe perioada recursului, încă sunt suspendat din funcţie”, a scris Cristi Danileţ, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Președintele Tribunalului Cluj, Luca Emese, se numără printre greii Clujului care au beneficiat de jaful de la Composesoratul Muntele Băișorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here